Principala problema a comunelor din Romania o reprezinta faptul ca dezvoltarea acestora este cu mult in urma oraselor, un astfel de decalaj de standarde putand fi observat numai in tarile subdezvoltate din Europa, a declarat presedintele Asociatia Comunelor din Romania (ACoR), Emil Draghici.

"Problemele comunelor din Romania sunt foarte mari, pentru ca suntem cu mult in urma oraselor. De aceea principalul nostru obiectiv il constituie diminuarea decalajului de standarde care exista la ora actuala intre mediul rural si cel urban din Romania. Astfel de discrepante nu exista in tarile europene decat in statele subdezvoltate", a declarat Draghici, citat de NewsIn.

Presedintele ACoR a mentionat ca atingerea acestui obiectiv se poate face numai prin dezvoltarea si derularea de proiecte care sa duca la cresterea calitatii vietii la nivel rural. Din acest punct de vedere, presedintele ACoR s-a declarat increzator in capacitatea administratiilor locale din mediul rural de a elabora astfel de proiecte.

"Am ajuns chiar la o competitie pentru obtinerea finantarii pentru proiecte si nu putem sa punem problema incapacitatii autoritatilor locale din mediul rural de a dezvolta proiecte. Avem experienta proiectelor dezvoltate prin programul SAPARD, care, pe masura "Infrastructura", au inregistrat un real succes", a precizat Draghici.

Acesta a mai declarat ca existenta concursurilor de proiecte este benefica si necesara, fiind o modalitate de a "testa capacitatea administrativa a fiecarei comunitati". in opinia sa, axele prioritare pe care trebuie sa le urmeze comunele din Romania in vederea dezvoltarii sunt infrastructura si capacitatea de productie. "Trebuie sa fie foarte atenti la dezvoltarea infrastructurii, dar si a capacitatilor de productie. Trebuie sa realizam activitati economice producatoare de beneficii pentru bugetele locale", a explicat Draghici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri