Deficitul de cont curent a crescut in primele trei luni ale acestui an cu 125% fata de acelasi interval din 2006, pana la 3,055 miliarde euro, pe fondul deteriorarii puternice a balantei comerciale. "Influenta determinanta asupra soldului contului curent a avut-o deficitul balantei comerciale, care a insumat 3.188 milioane euro, mai mare cu 88,4% fata de trimestrul I din 2006", se spune intr-un comunicat al bancii centrale, potrivit NewsIn.

Cresterea deficitului de cont curent s-a temperat in primul trimestru fata de primele doua luni ale acestui an, cand se inregistrase un deficit al balantei de plati de 2,049 miliarde euro, mai mare cu 166% fata de perioada similara din 2006.

Balanta serviciilor a inregistrat, in schimb, un excedent de 173 milioane euro dupa primele trei luni ale acestui an, dublu fata de acelasi interval din 2006. Daca categoriile transport si turism-calatorii si-au sporit deficitul, la 77 milioane euro, respectiv 56 milioane euro in primele trei luni ale acestui an, pe segmentul "alte servicii" s-a inregistrat un excedent de 306 milioane euro in primul trimestru, cu 123% mai mare decat in acelasi interval din 2006, spun datele publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Balanta veniturilor a inregistrat un deficit de 1,09 miliarde euro, mai mare cu 59% fata de primele trei luni ale anului trecut, in timp ce balanta transferurilor curente (la care contribuie in cea mai mare parte banii trimisi in tara de romanii din strainatate) a inregistrat un excedent de 1,05 miliarde euro in primul trimestru din 2007, in crestere cu 12,5% fata de intervalul ianuarie - martie 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri