Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat ca protestul ceferistilor este unul intemeiat, insa deocamdata nu sunt solutii si asteapta propunerile sindicatelor si ale salariatilor.
"Protestele mi se par intemeiate. Interesant este sa avem si solutii. In a doua parte a anului nu vom mai avea bani pentru salariile de la CFR", a spus Radu Berceanu, citat de NewsIn.

De asemenea, acesta le-a recomandat ceferistilor sa se mai uite pe fereastra trenului si sa vada ca este criza. Radu Berceanu a precizat ca in prezent se transporta doar jumatate din ceea ce se transporta anul trecut in aceeasi perioada.

"Cu toate acestea feroviarii vor salarii odata si jumatate mai mari decat anul trecut. De la inceputul anului eu le tot spun «atentie ca pe la jumatatea anului nu o sa mai luati bani deloc»", a adaugat Berceanu.

Ministrul transpoturilor a subliniat ca daca sindicatele si salariatii au solutii este deschis pentru discutii.
Subsecretarul de stat in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Constantin Axinia, a declarat ca circulatia a sapte trenuri a fost afectata de greva spontana a impiegatilor de miscare din Regionala Brasov.

Totodata, acesta a precizat ca, intr-o perioada de criza, aceste opriri de circulatie vor avea repercusiuni care vor afecta traficul de calatori si de marfa. "Sa fie foarte responsabili de tot ce fac si tot ce intreprind si cei care sunt in spatele lor sa-si asume responsabilitatea pentru lucrul acesta", a precizat Axinia.

Subsecretarul de stat in cadrul MTI a spus ca la CFR Calatori s-a platit in prima faza 50% din salariu, urmand ca saptamana viitoare, luni, sa se plateasca restul de 50%. La Infrastructura si la Marfa se va plati la fel.
Impiegatii de miscare care isi desfasoara activitatea in Regionala CFR Brasov au incetat lucrul, miercuri dupa-amiaza, in jurul orei 15.00, blocand zeci de trenuri in gari sau halte din cateva judete.

Angajatii CFR Infrastructura sunt nemultumiti de faptul ca nu au primit avansurile pe luna iunie si se tem de faptul ca ar putea pati la fel ca si colegii lor de la CFR Marfa, care isi primesc salariile cu cateva luni intarziere. De asemenea, angajatii de la Infrastructura spun ca se tem pentru locurile lor de munca, mai ales in urma trimiterii in somaj tehnic a 40% dintre angajati.

Circulatia trenurilor a fost reluata in jurul orei 16.30, impiegatii amenintand ca vor relua protestul in cursul zilei de joi daca nu isi vor primi salariile restante.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri