Pana la inceputul lui ianuarie, 210.000 de persoane s-au vaccinat impotriva gripei noi, solicitarile inzecindu-se in ultimele zile, astfel incat directiile de sanatate publica au cerut suplimentarea dozelor de vaccin cu peste 120.000 de doze.
"Pana la data de 3 ianuarie au fost vaccinate 210.000 de persoane, iar dupa aceasta data solicitarile au crescut de cel putin zece ori pe zi", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii (MS).

Directiile de sanatate publica au mai informat ca stocurile de vaccin pandemic Cantgrip, produs de Institutul Cantacuzino, au fost epuizate si ca s-a cerut suplimentarea lor cu peste 120.000 de doze, in conditiile in care rata de transmitere a virusului a crescut de la 3-4% la 8-10%.

Oficialii MS au mai precizat ca directiile de sanatate publice au obligatia de a organiza in regim de urgenta centre de vaccinare antipandemica in unitatile sanitare, mai ales in cele de boli infectioase , pentru a creste rata de vaccinare in aceasta perioada de val pandemic. Atat persoanele asigurate, cat si cele neasigurate se pot vaccina gratuit.

In plus, incepand de saptamana viitoare, la aparitia unui caz intr-o clasa de elevi, activitatea cursurilor se vor suspenda 24 de ore, si nu sapte zile, asa cum era prevazut initial, timp in care se va realiza dezinfectia, potrivit MS.

Totalul cazurilor inregistrate pana in acest moment este de 5.941, din care 73 decese.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri