Biroul Executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a decis sa declanseze pe 12 februarie greva generala in sistem, daca Guvernul nu opreste aplicarea legii privind concedierea a aproape 17.000 de persoane din sistem.
Presedintele FNSA, Valer Suciu, a declarat ca prima actiune de protest este programata pe data de 2 februarie, relateaza NewsIn.

"Biroul Executiv al FNSA a hotarat declansarea unor actiuni de protest. In data de 2 februarie, vom face greva de avertisment timp de doua ore, la inceputul programului, in data de 9 februarie vom picheta Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Muncii, iar in data de 12 februarie declansam greva generala pe termen nelimitat", a precizat Suciu.

Potrivit acestuia, nu au fost stranse toate semnaturile pentru protestele amintite, termenul limita fiind de 28 ianuarie, insa unele sindicate nu au dorit sa semneze pana cand nu s-a stabilit calendarul protestelor.

Valer Suciu a mai precizat ca, daca Guvernul le rezolva revendicarile pana in data de 2 februarie, FNSA va renunta la proteste.

Revendicarile sindicalistilor se refera la proiectul de lege privind normativele de personal pentru unitatile administrativ teritoriale si institutiile publice din subordinea acestora, subordonarea autoritatilor locale unor structuri ale administratiei centrale, precum si respingerea proiectului de hotarare de guvern privind unele masuri de aplicare a acestei legi, "in special dispozitiile care conduc la reducerea veniturilor salariatilor”.

Guvernul intentioneaza sa disponibilizeze 16.742 de salariati din administratia publica locala in acest an, cele mai multe reduceri de personal urmand sa aiba loc in mediul rural, in urma introducerii standardelor de cost. Masura este cuprinsa intr-un proiect de lege propus spre dezbatere de Ministerul Admninistratiei si Internelor.

"Astfel, urmare a aplicarii noului normativ rezulta o economie totala de personal, la nivelul aparatului propriu al administratiei publice locale, de circa 16.742 persoane la nivelul anului 2009, care in structura se prezinta astfel: comune - 8.772 persoane, orase - 2.224 persoane, municipii si sectoare municipiul Bucuresti - 4.785 persoane si consilii judetene si Primaria municipiului Bucuresti - 961 persoane", se arata in proiectul de lege privind normativele de personal pentru unitatile administrativ-teritoriale si institutiile publice din subordinea acestora.

Documentul vizeaza instituirea unor standarde de cost pentru fiecare unitate administrativa din Romania pentru reducerea cheltuielilor de personal cu 471,6 milioane lei in acest an. Reprezentantii MAI sustin ca introducerea standardelor de cost va avea impact pozitiv asupra bugetului general consolidat prin economisirea a 493,1 milioane lei in 2011, circa 518,8 milioane lei in 2012 si 547,1 milioane lei in 2013.

Citeste si articolul Peste 2.600 de angajati din energie vor fi disponibilizati in 2010



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri