Peste 100 de angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) Buzău au întrerupt activitatea, protestând în faţa sediului, nemulţumiţi de faptul că noul proiect de reducere a cheltuielilor bugetare ar prevede diminuări de salarii şi disponibilizări, scrie Agerpres.

Sindicaliştii au transmis că, în ultimii ani, instituţia a fost afectată de restructurări, fără a se investi în modernizarea sa.

"Suntem nemulţumiţi pentru că din anul 2019 suntem cea mai reorganizată instituţie din ţară, iar de fiecare dată reorganizarea s-a făcut prin disponibilizare de personal, ceea ce se încearcă şi la acest moment. Ne-am redus de la 600 la aproximativ 300 de persoane. Se vorbeşte tot timpul despre digitalizare, nu s-a digitalizat nimic, oamenii au plecat acasă, o parte au ales să se pensioneze, iar volumul de muncă la cei rămaşi este imens şi vorbim despre disponibilizare. La Finanţe se munceşte peste program şi nu este în regulă, de aceea suntem în stradă. Cerem de ani de zile ca posturile vacante să fie scoase la concurs dar nu ne ascultă nimeni", a precizat, pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Finanţelor Publice Buzău, Adrian Radu.

Angajaţii din Finanţe cer Guvernului stabilitate, în contextul în care sunt singurii care ajută la colectarea taxelor şi impozitelor la bugetul de stat.

"Să înţeleagă că suntem o categorie importantă, noi suntem cei care contribuim la strângerea bugetului României. Când au nevoie de bani, tot pe noi ne pun să-i colectăm. Suntem singura instituţie care colectăm bani pentru toţi bugetarii din ţara asta şi pentru toate cheltuielile care se fac în România. Nu avem condiţii în birouri, avem mobilierul din 2000 de când s-a dat în folosinţă clădirea şi vorbesc de gaura de la bugetul de stat. Gaura la bugetul de stat nu am făcut-o noi, noi constituim bugetul de stat, gaura la bugetul e făcută de mediul politic. Toată lumea este nemulţumită, vrem şi noi stabilitate. Nu poţi să constitui bugetul ţării şi să ceri oamenilor să strângă bani la buget ameninţându-i că îi dai afară", a subliniat Adrian Radu.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri