Presedintele Traian Basescu a cerut ministrilor sa nu cada in "plasa" propunerii de incheiere a unei intelegeri de finantare cu China, aratand ca un acord de tip preventiv presupune niste conditii si ca Romania dispune de suficiente fonduri pentru investitii, relateaza Mediafax.
"Auzeam, si profit de faptul ca sunt aici si atatea televiziuni, sper ca ministrii nu vor cadea in plasa unei povesti de genul «sa luam niste bani din China». Sigur, China este unul dintre marii nostri prieteni, dar auzisem traznaia «un precautionary agreement cu China». Pai, fratilor, cand ai un precautionary agreement, se pun niste conditii ! Unde vrem sa ne intoarcem ? Deci, cred ca trebuie sa fim macar inteligenti", a spus Basescu ministrilor la sedinta de Guvern.

El a adaugat ca Romania dispune de suficiente fonduri puse la dispozitie pentru investitii, dar are probleme la implementarea proiectelor.

Sebastian Vladescu, fost ministru Finante, a declarat ca Romania ar trebui sa se gandeasca la un acord de tip preventiv de 3-4 miliarde euro pe care sa il incheie cu China, marea putere financiara a momentului, si care sa fie axat pe proiecte de investitii, nu pe programe de reforma ca in cazul acordului cu FMI.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri