Afla care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Petrom primeste o lovitura puternica: va trebui sa importe gaze pentru propria centrala. In perioada in care Petrom se pregateste sa inceapa testele la noua centrala electrica pe care o construieste la Brazi (judetul Prahova), investitie de 500 de milioane de euro, compania primeste o lovitura puternica: nu va putea utiliza doar gaze de productie interna pentru a produce electricitate, asa cum isi planificase, scrie Adevarul.

Majorarea incasarilor din comisioanele percepute de banci clientilor pentru operatiunile de zi cu zi a fost obiectivul principal al bancherilor în ultimii doi ani, cand prabusirea vanzarilor de credite i-a fortat sa caute surse alternative de venit, scrie Ziarul Financiar. Astfel s-a ajuns in situatia in care cine incearca sa depuna in contul curent o suma modesta, de trei sau cinci lei, va constata ca nu mai poate sa retraga nimic de la banca.

Investitorii locali persoane fizice au avut in ianuarie vanzari nete de 8,7 milioane de euro, de peste sase ori mai mari decat ale nerezidentilor per­soane juridice, categorie in care sunt incluse in principal tranzactiile reali­zate de fondurile de investitii straine, informeaza Financiarul. Bro­kerii spun ca investitorii romani si-au van­dut din actiuni in special pentru a cum­para actiuni Fondul Proprietatea, in timp ce in cazul strainilor, achizitiile au implicat intrarea unor bani noi in piata.

Angajatii sau antreprenorii care-si sacrifica viata personala in favoarea slujbei ori afacerii au sanse mari sa constate, atunci cand vor trage linie, ca nu ies deloc pe plus, scrie Capital. Dincolo de „daunele“ la nivel psihic sau social, lipsa acuta de timp se transforma, in cele mai multe cazuri, in pierderi financiare destul de usor cuantificabile.

"Apostolii prabusirii Romaniei din cauza datoriilor sunt niste ageamii", crede Cristian Sima, citat de Money.ro. El descrie modul in care Romania care are ca atu un grad mic de indatorare poate sustine cresterea economica folosindu-se de bani imprumutati. Scenariul este valabil in cazul unei inflatii ridicate in Europa care deja incepe sa se faca simtita.

Arestarile vamesilor si politistilor de frontiera in dosarul contrabandei cu tigari ridica numeroase semne de intrebare jucatorilor din piata tutunului si transportatorilor rutieri. In timp ce publicul urmareste spectacolul arestarilor la TV, contrabandistii primesc unda verde prin eliminarea unor controale de la frontiera, scrie DailyBusiness.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri