Millennium Bank Romania si-a redus pierderile cu 14% in primul trimestru, de la 7,4 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 6,4 milioane de euro, potrivit datelor publicate de grupul financiar portughez care controleaza banca.
In lei, pierderea Millennium a fost cu 11,8% mai mica decat in primele trei luni ale anului trecut, potrivit Mediafax.

Veniturile din operatiuni bancare au avansat cu 23,3%, de la 5,2 milioane de euro la 6,4 milioane de euro, iar costurile operationale s-au majorat cu 5,4%, de la 10,4 milioane de euro la 10,9 milioane de euro, potrivit raportului financiar al grupului portughez.

Soldul creditelor Millennium Romania a scazut in primul trimestru cu un milion de euro, de la 344 milioane de euro in decembrie. Comparativ cu 285 milioane de euro in martie anul trecut, valoarea portofoliului de imprumuturi a urcat cu 20,5%.

Depozitele clientilor au crescut cu 3,5%, de la 282 milioane de euro in decembrie la 292 milioane de euro in martie. Raportat la martie anul trecut, depozitele au avansat cu 12,5%.

Millennium a renuntat la opt sucursale din Romania in primul trimestru, reteaua bancii ajungand la 66 de unitati, fata de 74 la finele anului trecut. De asemenea, numarul angajatilor a scazut de la 731 in decembrie 2010 la 699 in martie.

Profitul net la nivel de grup a scazut cu 19,4% in primul trimestru, de la 96,4 milioane de euro in ianuarie-martie anul trecut la 77,7 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri