Volksbank Romania, una dintre primele 10 banci locale in functie de active, ii tenteaza pe clientii persoane fizice, care isi incaseaza salariul intr-un cont curent deschis la institutia de credit, cu facilitatea de tip descoperit de cont (overdraft), la o dobanda formata din Robor la trei luni la care se adauga o marja de 7,5%.
In prezent, rata Robor la trei luni este de 6,15%, ceea ce inseamna ca dobanda perceputa de catre Volksbank la facilitatea de overdraft este de 13,65%.

„Consideram ca facilitatile de tipul descoperitului de cont au cel mai mare potential de crestere in perioada imediat urmatoare, in conditiile in care cererea de credite noi se va mentine in continuare la un nivel redus. Descoperitul de cont se bucura de o popularitate crescuta in Romania, piata fiind oarecum atipica. Daca in alte tari europene sau de peste ocean, cadurile de credit sunt foarte populare, clientii romani au preferat cardurile de debit cu facilitati de overdraft”, a precizat Lucian Cojocaru, vicepresedintele Volksbank Romania, responsabil de activitatea de retail.

Suma maxima ce poate fi acordata este de 30.000 lei, in limita a patru salarii pentru solicitantii individuali sau a sase salarii, in cazul conventiilor de plata a salariilor negociate la nivelul angajatorilor.

Descoperitul de cont permite utilizari/retrageri repetate, in limita plafonului maxim acordat de catre banca in conditiile in care clientul isi vireaza venitul net lunar personal la banca. In fiecare luna, sumele intrate in cont sunt folosite pentru acoperirea sumei utilizate din descoperitului de cont.

„Descoperitul de cont are avantajul de a fi usor de utilizat – lumea este obisnuita cu utilizarea unui card, nu necesita plati lunare ale ratelor si ofera mai multa transparenta – situatia creditului apare in extrasul de cont lunar”, a completat Lucian Cojocaru.

Potrivit Volksbank Romania, comisionul de analiza a dosarului este zero in cazul conventiilor pe companie si 200 lei pentru conventiile individuale. Comisionul lunar de administrare credite este zero, in timp ce banca va mai percepe un comision lunar de administrare a contului curent si a cardului. Comisionul de penalizare este de 18% pe an (dobanda fixa, aplicata la principalul restant, incepand cu prima zi de intarziere), iar rata dobanzii curente este de 2% pe an.

Volksbank Romania activeaza pe piata romaneasca din luna mai a anului 2000.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri