Suntem consecventi in politica de a nu ne arunca in razboiul preturilor practicat acum pe piata de asigurari auto (n.r. RCA +CASCO), in conditiile in care limitele de despagubire au crescut incepand cu 1 ianuarie 2012, a declarat Adrian Marin, CEO Generali Romania.
„La nivel de piata estimez ca ne vom confrunta si in 2012 cu aceleasi probleme pe care le-am avut inca din anul 2009, si anume, veniturile reduse ale populatiei si blocarea creditului auto si a leasing-ului. Astfel, nu pot fi optimist in conditiile in care asigurarile auto vor dicta trendul si in acest an. Intr-o anumita proportie, insa, scaderea inregistrata pe segmentul auto ar putea fi compensata de dezvoltarea asigurarilor facultative pe segmentul constructiilor sau cele aferente riscurilor agricole”, a declarat Adrian Marin.

Declaratiile au fost facute la conferinta XPRIMM Annual Forecast Meeting - Asigurari Generale.

Prezent la eveniment, directorul general al Allianz-Tiriac, Rangam Bir, a declarat ca piata asigurarilor din Romania cunoaste o evolutie interesanta, care va fi influentata in 2012 investitorii straini si de deciziile acestora. „Suntem la mana investitorilor straini. De aceea, va exista un accent mai mare pe protectia capitalului si un focus pe conslidarea pietei, si ca urmare, opinia mea este ca vom avea inca un an al reducerii pierderilor si consolidarilor”.

El a mai declarat ca astfel actionarii vor pune o presiune tot mai mare pe subsidiarele locale, pentru reduce din pierderi. In acelasi timp, tarifele achitate de clienti vor fi adaptate conditiilor de despagubire, apreciaza Rangam Bir.

La nivel general, piata asigurarilor a scazut cu 3,71%, la noua luni in 2011, la 6,08 miliarde de lei, pe fondul reducerii subscrierilor din asigurarile auto (RCA +CASCO) cu 5,89%, la 4,8 miliarde de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri