Curtea de Apel Bucuresti a anulat o decizie a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor prin care directorul general al Omniasig, Mihail Tecau, a fost amendat cu 5.000 lei pentru ca societatea a inregistrat in primele cinci luni ale anului un numar in crestere de plangeri formulate de catre clienti, informeaza Mediafax.
"Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantei Omniasig si respinge actiunea formulata de reclamanta ca fiind introdusa de o persoana lipsita de calitate procesuala activa. Admite actiunea formulata de reclamantul Tecau Mihail. Anuleaza Decizia 377/21.06.2012 emisa de parata. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi 12 decembrie 2012", se arata intr-o decizie publicata pe pagina web a instantei.

In prima parte a lunii iunie, CSA a sanctionat cu amenzi in cuantum total de 80.000 de lei sapte directori de companii de asigurare care in primele cinci luni ale anului au inregistrat cresteri ale numarului de plangeri din partea clientilor.

Cea mai mare sanctiune, de 30.000 de lei, a fost aplicata fostului presedinte al Directoratului Astra, Bogdan Alexander Adamescu.

CSA a aplicat amenzi de 10.000 de lei fostului director general al Euroins, Bucsa Iulius Alin, directorului de daune al Euroins, Stamov Bozhidar Stoyanov, presedintelui Directoratului Asirom, Mariana Diaconescu, si directorului de daune al Asirom, Ovidiu Vadean.

De asemenea, presedintele Directoratului Omniasig, Mihail Tecau, si directorul Directiei de daune a Omniasig, Eugen Stoica, au primit amenzi de 5.000 de lei.

Porivit datelor institutiei, in primele cinci luni ale acestui an la CSA au fost inregistrate 5.462 de petitii, in crestere cu 71,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In cazul presedintelui Directoratului Asirom, instanta a respins in 20 noiembrie cererea de anulare a amenzii, decizie atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Directorul de daune al Asirom a inaintat recurs impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care instanta a inlocuit amenda contraventionala cu avertismentul si a mentinut celelalte dispozitii ale deciziei contestate.

"Mentine celelalte dispozitii ale deciziei contestate. In baza art. 276 Cod procedura civila obliga parata la cheltuieli de judecata catre reclamant in cuantum de 1.000 lei onorariu avocat. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi 5 noiembrie 2012", se arata in decizia instantei.

Cu exceptia lui Eugen Stoica, de la Omniasig, ceilalti directori ai asiguratorilor sanctionati de CSA nu au contestat in justitie amenzile aplicate de institutie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri