Analistii financiar-bancari din Romania estimeaza ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea sa relaxeze politica monetara din 2014, prin taieri de dobanda si reducerea rezervelor minime obligatorii.
Ca urmare, membrii Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR) anticipeaza, in urma unui sondaj intern, ca BNR ar putea mentine dobanda de politica monetara la nivelul de 5,25% la urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie pe probleme de politica monetara din 5 februarie 2013.

Analistii mizeaza pe faptul ca dobanda de politica monetara nu va fi modificata pe tot parcursul anului
2013, aceeasi politica conservatoare urmand sa fie urmata si in cazul rezervelor minime obligatorii, care ar putea ramane nemodificate in anul 2013, atat pentru pasivele in lei cat si pentru cele in valuta.

"Anul 2014 ar putea aduce o relaxare a politicii monetare prin reducerea dobanzii de politica monetara la 4,75% in decembrie 2014. Banca Nationala a Romaniei ar putea reduce rezervele minime obligatorii pentru pasivele in lei pana la 12% si pe cele in valuta pana la 18,5% in decembrie 2014", potrivit comunicatului AAFBR.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale peste 80 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri