Omniasig Vienna Insurance Group (VIG), al doilea jucator din piata locala de asigurari, a lansat un produs de asigurare adresat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), care acopera, printre altele, pierderile patrimoniale si raspunderea civila fata de terti.
"Firmele mici si mijlocii reprezinta peste 99% din totalul companiilor din economie. Multe dintre acestea au dezvoltat afaceri stabile prin munca si eforturi consistente si ar fi de neconceput ca evenimente neprevazute sa afecteze bunul mers al acestora. Ne-am propus cresterea portofoliului pe segmentul IMM, de aceea am creat acest produs dedicat, imbunatatind un produs din trecut care a fost foarte bine primit de mediul de afaceri. Am efectuat o analiza a riscurilor la care sunt expuse aceste business-uri si a modurilor in care am putea contribui la protejarea patrimoniului acestor clienti, fie ca vorbim de bunuri sau de activitatea propriu-zisa", a declarat Mihai Tecau (foto), presedinte directorat Omniasig Vienna Insurance Group.

Produsul, intitulat "Asigurarea Afaceri Mici si Mijlocii" ofera protectie pentru cladiri si continut, pierderi din exploatare rezultate din intreruperea activitatii, accidente ale angajatilor, raspundere civila fata de terti, raspunderea chiriasului fata de proprietar (in cazul in care firma isi desfasoara activitatea in locatii inchiriate). Acesta se adreseaza firmelor din domeniul comertului, hotelurilor, pensiunilor, restaurantelor, centrelor sportive si de fitness, agentiilor de turism, agentiilor imobiliare, farmaciilor, altor societati de prestari servicii s.a.

Clientii companiei isi pot alege tipul de protectie dorit si gradul de complexitate, in functie de specificul afacerii. La pachetul de baza se pot adauga si asigurarea bunurilor in incinte frigorifice, asigurarea bunurilor casabile (geamuri, oglinzi, panouri publicitare, lampi electrice, ceramica) etc.

Omniasig VIG (fosta BCR Asigurari) si-a majorat capitalul social cu 136,3 milioane de lei (31 milioane de euro), la 386,5 milioane de lei, prin aport in numerar, in aceasta luna. In noiembrie 2012, actionarii asiguratorului au hotarat majorarea capitalului social cu 138,3 milioane de lei, dar au subscris actiuni in valoare de 136,3 milioane de lei la un pret de 3,5 lei/titlu.

Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care detine peste 99% din actiunile asiguratorului roman.
Societatea si-a inceput activitatea sub denumirea BCR Asigurari si, dupa fuziunea cu fosta Omniasig, a preluat denumirea companiei absorbite.

In 2012, subscrierile din prime brute ale asiguratorului au scazut cu 14,6%, la 1,03 miliarde de lei, rezultat care a plasat Omniasig pe locul doi in ierarhia companiilor de profil. VIG detine pe piata romaneasca si Asirom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri