MasterCard International introduce doua solutii noi de autentificare MasterCard All-in-One Authentication Device si MasterCard Mobile Authentication, destinate sa sporeasca securitatea atat pentru tranzactiile online banking, cat si pentru cele de comert electronic. Cele doua solutii se bazeaza pe standardul de autentificare MasterCard, cunoscut sub denumirea de Programul de Autentificare OneSmart Chip (CAP) care se deruleaza in numeroase tari din lume.

Cele doua solutii ofera o securitate sporita prin doua elemente de autentificare - consumatorul foloseste o parola proprie sau un cod (codul PIN, de exemplu) si un echipament propriu (un dispozitiv de autentificare sau un telefon mobil).

In industria financiara, interesul aratat autentificarii cu doua elemente continua sa creasca. in octombrie anul trecut, pentru a ajuta bancile si consumatorii sa se fereasca de frauda online, Consiliul de Examinare a Institutiilor Federale Financiare (FFIEC) a emis o serie de reguli prin care sfatuieste institutiile financiare sa-si actualizeze sistemele si sa treaca de la un element de autentificare la doua, pentru a se feri de tranzactiile online de mare risc. Consiliul considera ca tranzactiile de mare risc sunt acelea care implica acces la informatiile clientului sau transferul de fonduri catre alte parti.

MasterCard All-in-One Authentication Device

MasterCard a lansat MasterCard All-in-One Authentication Device, un produs mic si complet care este compatibil cu Programul de Autentificare OneSmart Chip. Utilizatorul introduce codul PIN in dispozitiv, iar acesta emite cate o parola unica, distincta pentru fiecare tranzactie. Utilizatorul introduce parola pentru a realiza tranzactii online banking sau de comert electronic pe site-urile comerciantilor ce sunt inrolati in programul MasterCard SecureCode. Parola unica emisa se bazeaza pe standardul EMV si CAP, este valabila doar pentru o singura utilizare, iar dupa realizarea tranzactiei, devine neutilizabila.

Solutia XIRING este primul dispozitiv complet care poate fi oferit de MasterCard prin intermediul altor furnizori de autentificare. XIRING este un lider in furnizarea de produse si servicii de securizare smart card.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri