OTP Bank Romania, parte a grupului ungar OTP, a finalizat achizitia Millennium Bank Romania, de la Banco Comercial Português, printr-o tranzactie in valoare de 39 de milioane de euro in urma careia isi mareste cota de piata la circa 2% si urca pe locul 13 in topul bancilor de pe piata romaneasca.

"Achizitia Millennium Bank Romania (...) ne apropie tot mai mult de obiectivul nostru strategic pe termen mediu, acela de a ne clasa printre primele 10 banci din Romania", a declarat intr-un comunicat László Diósi, directorul general executiv al OTP Bank Romania. Millennium Bank Romania are aproximativ 80.000 de clienti si o retea formata din 56 de unitati si 58 de ATM-uri, axata pe Bucuresti. Dupa aceasta preluare, OTP Bank ajunge la 400.000 de clienti si o retea de 140 de sucursale si 180 de ATM-uri.

"Obiectivul nostru strategic este de a ne extinde cota de piata in tarile in care suntem prezenti. Romania a fost intotdeauna o piata importanta pentru noi. De la intrarea noastra pe piata locala, in urma cu peste zece ani, am crescut organic", a declarat László Wolf, deputy CEO al OTP Bank.

OTP Bank va lansa procesul de integrare a operatiunilor preluate

Odata cu finalizarea achizitiei a 100% din titlurile Millennium, OTP Bank Romania va lansa procesul de integrare a operatiunilor preluate si se asteapta ca acesta sa dureze un an.

Pe 30 iunie 2014, OTP Bank Romania a incheiat un acord pentru achizitia subsidiarei din Romania a bancii portugheze Millennium bcp, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 39 milioane de euro, care include cumpararea actiunilor si costurile de integrare. Suma necesara tranzactiei provine de la OTP Bank Ungaria, printr-o majorare de capital la subsidiara din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri