Comisia Europeana acuza in mod oficial MasterCard de impunerea unor comisioane artificial de ridicate pentru tranzactiile transfrontaliere cu cardul pe teritorul UE, incalcand legislatia comunitara, relateaza MarketWatch.

Potrivit CE, retailerii dintr-un stat membru nu pot beneficia de comisioanele mai scazute dintr-un alt stat membru, astfel fiind restrictionata concurenta transfrontaliera intre banci, relateaza Mediafax.

Comisia acuza si ca nivelul comisioanelor din tranzactiile din UE in care sunt folosite carduri emise in afara Europei impune "un pret minim artificial de ridicat".

"Suntem ingrijorati atat in privinta regulilor aplicate de MasterCard in tranzactiile transfrontaliere din interiorul UE cat si a comisioanelor impuse retailerilor pentru platile cu cardurile emise in afara Europei", a declarat comisarul pentru concurenta Margrethe Vestager, intr-un comunicat.

MasterCard are posibilitatea sa raspunda acuzatiilor. Daca acuzatiile se confirma, Comisia Europeana poate penaliza MasterCard cu pana la 10% din cifra anuala de afaceri, care anul trecut a fost de 9,5 miliarde de dolari, si sa ceara companiei sa isi schimbe practicile de afaceri.

Sursa foto: Shutterstock / MasterCard

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri