Compania de gestionare a fondurilor mutuale BCR Asset Management a afisat, in primele opt luni, o crestere a activelor cu peste 60% fata de finalul anului 2005 si se plaseaza in pozitie de lider al pietei, cu o cota de 20%, a informat compania.
"Lunile iulie si august 2006 au constituit momentul reflectarii potentialului pietei si al societatii pentru repozitionarea definitiva a noastra, in calitate de manager de fond al pietei", a declarat, pentru NewsIn, Ion Mincu-Radulescu, presedintele SAI BCR Asset Management.

BCR Asset Management se situeaza pe primul loc pe piata, cu o cota de 20,59%, urmata de SG Asset Management-BRD SA, cu o cota de piata de 15,36% si de EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania, cu o cota de 12,84%, potrivit analizei companiei de gestionare a activelor, care citeaza statisticile Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

La finalul lunii august, BCR Asset Management gestiona active de peste 102 milioane lei (aproape 30 milioane euro), in crestere cu 59,3% fata de sfarsitul anului 2005, cand se cifrau la peste 64 milioane lei (17,86 milioane euro).

"Ritmul de crestere a activelor fondurilor administrate de BCR Asset Management - BCR Clasic, BCR Dinamic si BCR Expert - este superior ritmului pietei in ansamblu, cu o rata de +61,24% fata de o rata de 46,73% pe total piata", a declarat Ion Mincu Radulescu.

Potrivit datelor UNOPC, incepand din luna august 2006, BCR Dinamic, care este un fond de investitii diversificat, are cel mai mare volum de active sub administrare, de peste 64,4 milioane lei, cu o cota de piata de 12,98%. BCR Clasic, fond de obligatiuni, ocupa pozitia a sasea in clasament, cu active de peste 27,5 milioane lei si o cota de piata de 5,54%. Cel de-al treilea fond administrat de BCR Asset Management, BCR Expert, fond de actiuni, are active de peste 10,2 milioane lei si detine o cota de piata de 2,07%.

"Exista argumente serioase pentru a anticipa o dezvoltare semnificativa a pietei investitiilor administrate in Romania, explicata atat prin prisma aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, cat si prin prisma cresterii indicatorilor macroeconomici", considera presedintele SAI BCR Asset Management. Potrivit acestuia, exista premise pentru cresterea investitiilor in fonduri deschise, printre care cresterea veniturilor populatiei, reforma sistemului de pensii si reducerea dobanzilor bancare.

"Nivelul detinerilor persoanelor fizice din activele nete ale fondurilor deschise, care era la sfarsitul anului 2005 de circa 41 milioane euro, adica 0,7% din economiile populatiei detinute de sistemul bancar, ofera acestei industrii un mare potential", a mai spus Ion Mincu-Radulescu. Potrivit estimarilor analisti financiari, activele fondurilor mutuale isi mentin tendinta de crestere si ar putea urca cu cel putin 20-30% pana la sfarsitul anului 2006, la peste 500 milioane lei (circa 142 milioane euro), iar cele mai mari randamente vor fi aduse de fondurile de actiuni si cele diversificate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri