Intarzierea finalizarii procesului de vanzare a BCR catre Erste Bank este o "tehnicalitate", iar implicatiile negative vor fi limitate, a declarat intr-un raport, analistul bancii de investitii Wood&Company, Jiri Stanik.

"Noi inca apreciem ca toate acestea sunt tehnicalitati care doar intarzie procesul, nu o problema reala care va stopa achizitia", a subliniat Stanik. "Asadar, per total, efectele negative vor fi limitate", a continuat analistul citat de NewsIn.

Finalizarea procesului va continua imediat dupa decizia Curtii Constitutionale, care este de asteptat sa fie favorabila, pentru ca toate celelalte conditii necesare pentru privatizarea BCR au fost indeplinite, a aratat Erste Bank intr-un comunicat remis miercuri. "in conditiile in care termenul limita pentru finalizarea privatizarii expira pe 21 septembrie 2006, o prelungire a acestui termen cu o perioada de 30 de zile este tehnic necesara", a mentionat comunicatul bancii austriece.

Desi procesul dureaza mai mult decat era de asteptat, "Erste Bank a dovedit in trecut capacitatea de integrare a noilor achizitii", a aratat, joi, agentia de rating Fitch. "Fitch se asteapta ca banca sa reproduca modelul de business in BCR si sa integreze in strategia de retail a acesteia experienta grupului Erste Bank", se arata in raportul agentiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri