Dezvoltatorii imobiliari din România încă se confruntă cu o imagine negativă în rândul opiniei publice din cauza unora care nu au respectat cele mai bune practici, dar situația actuală ne arată că piața este dominată de dezvoltatori responsabili, este de părere Mauricio Mesa Gomez, CEO-ul Cordia România și Spania.

Prezent în cadrul conferinței reConstruct Forum 2023, CEO-ul dezvoltatorului imobiliar a recunoscut că au existat la nivel de piață exemple de companii care nu au respectat legislația și angajamentele pe care un dezvoltator trebuie să și le asume, dar acelea nu au cum să reziste pe piață, prin urmare au mai rămas, în cea mai mare parte, dezvoltatorii serioși.

În orice industrie există oameni de toate felurile, dar vreau să subliniez că în imobiliare sunt și dezvoltatori responsabili. Într-adevăr, sunt și unii care nu procedează corect, dar dezvoltatorii mari, cei pe care-i cunosc direct, sunt dezvoltatori responsabili și care vor să aducă valoare”, a subliniat CEO-ul Cordia România și Spania.

Prezentă la eveniment, Oana Bădărău, partener și coordonator al practicii de Drept Imobiliar din cadrul casei de avocatură PeliPartners, a confirmat existența practicilor iresponsabile din partea unor dezvoltatori, dar că, în prezent, legislația actuală a corectat aceste lucruri.

Au fost proiecte imobiliare în care s-a făcut recepția fără utilități. Din fericire, acum nu se mai poate. Legislația nu mai permite așa ceva, dar, într-adevăr, a fost o perioadă în care (pe piața imobiliară – n.r.) era ca în Vestul Sălbatic”, a declarat Oana Bădărău.

Mauricio Mesa Gomez: Construim pentru profit, dar nu cu orice preț

(Foto: wall-street.ro / Ovidiu Udrescu)

CEO-ul Cordia România și Spania a completat că dezvoltatorii imobiliari mari știu că trebuie să vină cu practici corecte și să aducă pe piață produse de calitate, dacă vor să reziste pe piață.

„Bineînțeles, nu suntem ONG-uri, construim pentru profit, dar nu căutăm să facem profit cu orice preț. Ca orice altă companie care produce ceva, cum ar fi un constructor auto sau orice altceva, avem o responsabilitate față de ceea ce aducem pe piață”, a mai spus Mauricio Mesa Gomez, în cadrul reConstruct Forum 2023.

Prezent la eveniment, Bogdan Doicescu, CEO-ul grupului de firme Bog'Art, unul dintre cei mai mari jucători din piața de construcții, a intervenit în subiect și ca reprezentant al Asociației Investitorilor din Real Estate (AREI), din care fac parte și Bog'Art, dar și Cordia România, spunând că investitorii serioși nu se pot preta la astfel de practici.

„Avem în AREI companii care au experiență atât în afară, cât și în țară. În Asociație suntem multe companii mari, și nu sunt recunoscuți pentru obiectivul de a ne asigura un profit pe termen, ci pentru că încercăm să ne facem un bine pe termen lung, atât nouă (dezvoltatorilor/investitorilor - n.r.), cât și oamenilor care locuiesc în orașele în care construim”, a subliniat și Bogdan Doicescu.

Conferința reConstruct Forum 2023 - State of Real Estate - Build for the Future este organizată de Wall-Street.ro și Start-up.ro și este susținută de partenerii noștri: One United Properties, Bog'Art, Genesis Property, Liebrecht & wooD, nhood, Elco Heating Solutions, Autonom și imod Flowers.

Sursa foto: Wall-Street.ro / Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri