Viteza și amploarea creșterii Bitcoin din ultimul deceniu i-au luat prin surprindere pe mulți investitori. Prețul a urcat cu mii de puncte procentuale înainte de a avea șansa să cumpere.

Cei cu vizionarea de a recunoaște potențialul Bitcoin au putut să obțină câștiguri uimitoare investind la momentul potrivit.
Istoria nu se repetă. Rimează. Iar cei care au ratat barca ultima dată, ar putea avea o nouă șansă.

A doua șansă

Următoarea înjumătățire Bitcoin, prevăzută la începutul anului 2024, va veni cu o nouă oportunitate de cumpărare. Acest eveniment are loc aproximativ o dată la patru ani și reduce la jumătate rata de creare a noului bitcoin, creând o caracteristică puternică a deficitului în continuă creștere, care transformă criptoactivul în „aur digital”.

Mulți dintre cei mai experimentați și precisi analiști consideră evenimentele de înjumătățire a Bitcoin cu declanșarea de creșteri enorme și stabilesc acum punctele de preț de peste 100.000 USD.

Tranzacționează Bitcoin acum

Investițiile în criptoactive sunt foarte volatile și nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Nu există protecția consumatorului. Se pot aplica taxe pe profit.

Unde va ajunge bitcoin după următoarea înjumătățire?

Performanțele anterioare nu garantează rezultatele viitoare.

Cripto la 100.000 USD în 2024?

Unul dintre cei mai renumiți specialiști în prognozare este analistul cripto Michael Van de Poppe. El a prezis cu o exactitate aproape absolută că bitcoin va ajunge între 65.000 USD și 85.000 USD la sfârșitul anului 2021 și a declarat de atunci că se așteaptă la un maxim de aproximativ de 40.000 USD – 50.000 USD la înjumătățirea din 2024, înainte ca prețul să depășească 100 USD K.

Adam Back, pionierul timpuriu al cripto, estimează că Bitcoin va ajunge la 100.000 USD chiar mai devreme. El crede că acest criptoactiv va ajunge la șase cifre în jurul datei la care se va produce înjumătățirea. Cunoscut pentru previziunile sale, Back a spus în 2019 că Bitcoin va ajunge la 50.000 USD, o previziune care s-a adeverit la începutul anului 2021.

Kevin Kelly, fondatorul companiei de cercetare în domeniul cripto Delphi Digital, a ajuns la concluzii similare. Conform analizei sale, evenimentul de înjumătățire va îndrepta Bitcoin către noi maxime istorice de peste 69.000 USD la sfârșitul anului 2024. Kelly are, de asemenea, un istoric solid, remarcând la începutul anului 2022 că „o scădere constantă a lichidității la nivel global” urma să afecteze prețurile cripto.
Cererile pentru un Bitcoin de 100.000 USD în jurul momentului înjumătății au fost, de asemenea, reluate de un cor de voci din lumea financiară tradițională. Acestea includ asemenea nume mari precum Geoff Kendrick, șeful departamentului de cercetare cripto de la Standard Chartered Bank, macro analistul cu 25 de ani experiență Dan Tapiero și vizionarul prolific de la Fundstrat Thomas Lee.

Cathie Wood: Bitcoin va ajunge la 1 milion USD

Renumitul investitor Cathie Wood își menține părerea că Bitcoin va ajunge la 1 milion USD până în 2030. Compania sa, ARK Inest, este cunoscută pentru predicțiile sale puternice și îndrăznețe care sunt bazate pe modele matematice solide. Înjumătățirea Bitcoin este fundamentală în viziunea ei, creând o penurie în continuă creștere care susține prețuri mai mari. După cum a menționat mai devreme în acest an: „Bitcoin este un mijloc de tezaurizare și o investiție. Limitat la 21 de milioane de unități, astfel încât momentan rata inflației este de 1,8% pe an, asta se minează. În câțiva ani, aceasta se va înjumătăți la mai puțin de 1% și va continua să se înjumătățească până va ajunge la acele 21 de milioane...”

Viziunea lui Wood în ceea ce privește Bitcoin-ul de 1 milion dolari este împărtășită de foarte mulți analiști, inclusiv de renumitul Michael Saylor și fostul manager principal la Goldman Sachs Raoul Pal. Intervalurile de timp variază, dar toți se așteaptă la mutarea bitcoin în această direcție în următorii de la cinci până la zece ani.

Tranzacționează Bitcoin acum

Investițiile în criptoactive sunt foarte volatile și nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Nu există protecția consumatorului. Se pot aplica taxe pe profit.

Te îndoiești de Bitcoin pe propria ta răspundere

Deși predicțiile cu privire la prețul Bitcoin care va exploda sunt adesea ridiculizate, timp de un deceniu, Bitcoin în mod repetat a sfidat scepticii.
De exemplu, în timp ce criticii scriau necrologuri în perioada prăbușirii cauzate de Covid din martie 2020, puținii investitori care cumpărau au fost recompensați cu câștiguri uimitoare de peste 1.000% doar peste un an. Regenerări similare au urmat după fiecare piață descendentă până acum, inclusiv după prăbușirea Mt. Schimbul Gox (considerat de mulți ca fiind fatal) în 2014 și iarna cripto rece din 2018.

Cu o altă înjumătățire la orizont, Bitcoin ar putea fi acum în pragul unei alte redresări. Acest eveniment de rețea marchează o schimbare tehnică importantă în reducerea ratei inflației, dar a marcat anterior și o îndreptare a sentimentului — și o oportunitate de a depăși scăderea prețurilor de pe piața bear.

Investește inteligent în Bitcoin

Evident că ceea ce urcă trebuie și să scadă. În anii imediat următori fiecărui eveniment de înjumătățire (2014, 2018, 2022), Bitcoin trece de obicei prin faze de scădere. După culmile amețitoare atinse în decembrie 2017, activul a avut nevoie de mai mult de doi ani pentru a se apropia din nou de acea valoare.
De asemenea, ar trebui luat în considerare faptul că deși mulți entuziaști și analiști prezintă un tablou optimist al viitorului Bitcoin, este esențial să recunoaștem potențialele dezavantaje. Ascensiunea meteorică a prețului Bitcoin a fost caracterizată printr-o volatilitate extremă și speculații, ceea ce i-a făcut pe unii investitori să fie precauți. Piața de criptomonede este cunoscută a fi volatilă, este permanent supusă controalelor normative, iar prețul său poate fi influențat de o varietate de factori. Este extrem de important ca investitorii să efectueze o cercetare amănunțită și să ia în considerare riscurile implicate înainte de a lua decizii de investiții în domeniul criptomonedelor.

Cu toate acestea, pentru investitori, înjumătățirea înseamnă o altă șansă de a urca într-o clasă de active care a depășit în mod repetat orice altă piață financiară din lume.

Tranzacționează Bitcoin acum

Nu investi decât dacă ești pregătit să pierzi toți banii investiți. Aceasta este o investiție cu risc ridicat și nu te poți aștepta să fii protejat dacă ceva nu merge bine. Ai nevoie de 2 minute pentru a afla mai multe.

Investițiile în criptoactive sunt foarte volatile și nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Nu există protecția consumatorului. Se pot aplica taxe pe profit.
eToro AUS Capital Limited ACN 612 791 803 AFSL 491139. Criptoactivele sunt nereglementate și foarte speculative. Nu există protecția consumatorului. Riști să îți pierzi întregul capital. Consultă Termenele și condițiile noastre.

Criptoactivele sunt nereglementate și foarte speculative. Nu există protecția consumatorului. Capital expus riscurilor.

Această comunicare are exclusiv scop informativ și educațional și nu trebuie considerată un sfat de investiții, o recomandare personală sau o ofertă sau o solicitare pentru cumpărarea sau vânzarea de instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a lua în calcul obiectivele de investiție ale anumitor destinatari sau situația lor financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare de promovare a cercetării independente. Orice referire la performanța anterioară sau viitoare a unui instrument financiar, a unui indice sau a unui produs pachet de investiții nu este și nu trebuie considerată ca un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. eToro nu face nicio declarație și nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la acuratețea sau caracterul complet al conținutului acestei publicații.

Sursa foto: etoro.com/ai-stocks

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri