Banca Carpatica, controlata in proportie de 64% de Patria Bank (fosta Nextebank), a incheiat primul trimestru al anului in curs cu pierderi estimate la 8,9 milioane de lei, comparativ cu un profit net de 0,65 milioane de lei pe care l-au inregistrat in perioada similara din 2015, conform rezultatelor financiare remise Bursei de Valori Bucuresti.

Banca Capatica inregistra la finalele lunii martie o solvabilitate de 13,9%, in crestere cu 4,9%, ca urmare a infuziei de capital de 98,8 milioane de lei realizata de Partia Bank. Venitul net din dobanzi a scazut in primele trei luni ale acestui an cu 2%, comparativ cu aceeasi perioada din 2015, conform News.ro

Banca explica evolutia prin constrangerile "legate de lipsa capitalului, care au generat diminuarea veniturilor din dobanzi din cauza procesului de dezintermediere pe partea de creditare, si mentinerea unor scadente reziduale reduse aferente portofoliului de titluri au fost compensate prin reducerea cheltuielilor cu dobanzile (-50% fata de T1 2015)”. Cheltuielile operationale au scazut cu 13%.

Potrvit acelorasi date, valoarea neta a creditelor acordate clientilor in primele trei luni din 2016 a fost de 764 de milioane de lei, in scadere cu 4% fata de perioada similara a anului trecut, ca efect al activitatii de creditare reduse, avand in vedere faptul ca infuzia de capital realizata de Patria Bank a fost considerata in capitalul bancii incepand cu luna februarie 2016.

Depozitele atrase de la populatie au cumulat 2,6 miliarde de lei

Totodata, depozitele atrase de la populatie au cumulat 2,6 miliarde de lei, astfel ca rata credite/depozite a ajuns la 40% la sfarsitul lui martie 2016, ceea ce reflecta excedentul de lichiditate disponibil pentru a sprijini cresterea viitoare, subliniaza banca.

”In perioada imediat urmatoare, banca isi va redefini strategia de afaceri si structura organizationala, in scopul eficientizarii operationale. Ne asteptam ca acest proces sa se desfasoare pe parcursul trimestrelor II si III din 2016, efectele urmand a fi vizibile incepand cu trimestrul IV 2016”, a declarat presedintele Consiliului de Administratie al BCC, Horia Manda.

"Am demarat deja procesele de analiza premergatoare in vederea fuziunii celor doua banci - Carpatica si Patria Bank", a completat el.
Banca are o retea fde peste 120 de unitati si in jur de 1.000 de angajati.
Banca Carpatica are o valoare de piata de 215,4 milioane lei (48 milioane euro), la pretul de inchidere a sedintei bursiere de luni, de 0,0978 lei/actiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »


Setari Cookie-uri