Banca Comerciala Romana, cea mai mare banca dupa valoarea activelor, a vandut trei tone de aur in cei opt ani de cand a inceput sa distribuie aur prin unitatile bancii, cei mai multi cumparatori fiind barbatii de varsta mijlocie.

Cantitatea vanduta de BCR ar valora in prezent circa 504 milioane lei (113 milioane euro), la pretul de 168,1 lei/gram, la ultima cotatie a BNR.
Pretul aurului a crescut in acest an pe plan international, de la circa 1.050 de dolari uncia, la sfarsitul anului trecut, pana la 1.323 de dolari uncia in prezent, conform News.ro.

Vanzarile de aur au crescut in 2016, pe fondul riscurilor aparute pe pietele financiare, dar si ca urmare a randamentelor mici sau partial negative ale titlurilor de stat de pe pietele europene dezvoltate, potrivit BCR.

”In ciuda fluctuatiilor de pret, valoarea aurului a adus stabilitate portofoliului investitional. Intr-un climat economic dificil sau instabil, aurul este un activ de refugiu, esential fiecarui portofoliu. Multi experti recomanda ca un procent de 5-10% din portofoliul pe termen lung al investitorilor privati sa fie reprezentat de investitia in aur fizic”, a declarat directorul departamentului de vanzari retail din cadrul BCR, Laura Hexan, citata in comunicat.

Potrivit bancii, 60% dintre cumparatorii de aur sunt barbati, cu varsta intre 30 si 50 de ani. Cele mai cautate produse de aur, in cazul BCR, sunt monedele si lingourile de 10 grame. Investitorii pe termen mediu sau lung cauta in special lingourile de dimensiuni medii sau mari, de la 100g la un kilogram, iar cei care vor sa revanda cauta mai ales lingourile de 20g.

Potrivit listei de preturi afisate pe site-ul BCR, un lingou de 10g costa 1.934 lei, iar unul de un kilogram are pretul de 185.512 lei. Vanzarile de aur sunt stimulate si de tendinta actuala de a achizitiona monede de aur pentru a fi oferite cadou cu ocazia unor momente speciale cum ar fi botez, zi de nastere sau nunta. Lingourile oferite de BCR sunt marca Munze Osterreich, produse de compania elvetiana Argor Heraeus, si au o puritate de 999,99%, adica 24 de carate.

Acestea pot fi gasite in greutati de de 2g, 5g, 10g, 20g, 50g, 100g, 250g, 500g si 1000g. Clientii pot cumpara si monede Vienna Philharmonic in patru variante de gramaj (o uncie, jumatate, un sfert si o zecime de uncie), monede Krugerrand din Africa de Sud, in patru variante, si ducati austrieci.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri