Indicatorul Robor la 3 luni, in functie de care se calculeaza dobanzile la cele mai multe credite in lei, a urcat marti de la 0,81% pana la 0,82% pe an, nivel maxim din 8 august, pe fondul cresterii randamentelor la titlurile de stat, arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Robor la 3 luni este indicatorul principal in functie de care se calculeaza dobanxile la creditele variabile in lei. Robor la 3 luni a fost cotat marti la 0,82% pe an, de la nivelul de 0,81% inregistrat in precedentele doua sedinte. Anterior, intre 7 si 15 decembrie, Robor la 3 luni s-a mentinut la 0,80% pe an, conform News.ro.

Robor la 6 luni as-a mentinut marti la nivelul de vineri si luni, de 1,08% pe an, nivel maxim din 3 februarie. Cresterea dobanzilor poate fi pusa in legatura cu majorarea randamentelor la titlurile de stat.

La ultima licitatie de titluri de stat, de luni, Ministerul Finantelor a luat cu imprumut doar 356 milioane lei prin vanzarea de certificate de trezorerie scadente la 24 mai 2017, sub jumatate din programul anuntat, de 800 milioane lei, la un randament mediu anual de 0,76%, in crestere semnificativa fata de licitatia precedenta pentru o scadenta similara.

Dobanzile interbancare au scazut puternic in ultimul an, iar Robor la 3 luni a inregistrat in septembrie si in octombrie un nivel minim istoric de 0,68% pe an. Dobanzile au reintrat pe o traiectorie ascendenta de la fnalul lunii octombrie, chiar daca majorarea s-a oprit, o perioada, in jurul nivelului de 0,8% pentru Robor la 3 luni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri