Indemnizatia de crestere a copilului in valoare de aproximativ 35.000 de euro pe care a primit-o timp de patru luni un barbat din judetul Sibiu a fost recalculata, dupa ce controlul ANAF a stabilit ca beneficiarul ei obtinuse venituri mult mai mici decat cele declarate. Acum, barbatul primeste putin peste o mie de lei si va trebui sa restituie banii pe care i-a primit pana acum.

Directorul Agentiei Judetene de Prestatii Sociale Sibiu, Ioan Bota, a declarat, vineri, corespondentului News.ro, ca indemnizatia de aproximativ 35.000 de euro pe care o primea un cetatean din judetul Sibiu a fost recalculata, conform News.ro.

”Am primit de la ANAF o hartie prin care se precizeaza alte sume decat cele pe care le-am avut initial. In urma raportului, a fost efectuata recalcularea indemnizatiei. Nu este vorba despre o sistare a ei, ci de o recalculare”, a declarat Ioan Bota.

Surse oficiale au precizat ca verificarile efectuate de ANAF au constatat ca sumele declarate de catre beneficiarul indemnizatiei erau mult mai mici decat veniturile. Cu toate acestea, veniturile fiind prevazute in declaratia de impunere de la ANAF, sibianul a platit circa o suta de mii de euro impozit aferent veniturilor declarate.

Indemnizatia de crestere a copilului care i se cuvine barbatului in baza veniturilor din salarii pe care le-a obtinut depaseste cu putin minimul legal prevazut de 1.064 de lei. Sibianul a incasat cele 35.000 de euro timp de patru luni, dar a primit deja acasa o decizie prin care i se comunica faptul ca va trebui sa restituie banii incasati in plus pana acum. In paralel, sibianul a contestat in instanta raportul ANAF, iar daca acesta ramane definitiv va incerca sa-si recupereze de la stat banii platiti cu titlu de impozit.

Sursa foto: Shutterstock/ 194503949

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri