BRD - Groupe Socit Gnrale a obtinut in trimestrul trei un profit net de 477 milioane lei (135 milioane euro), cu 51% mai mare decat in al doilea trimestru, cand era de 315 milioane lei, in ciuda investitiilor efectuate.
"Profitul net a ajuns la 477 milioane lei (135 milioane euro), in crestere cu 6% fata de aceeasi perioada a anului 2005", se arata in comunicatul de marti al BRD SocGen.

Venitul net bancar a crescut cu o cincime, pana la 1,18 miliarde lei (333 milioane euro). "Tinand cont de nivelul ridicat al cheltuielilor generale legate de investitii si recrutare, rezultatul brut din exploatare (fara impactul costului net al riscului) a ajuns la 592 milioane lei (167 milioane euro), in crestere cu 6% in comparatie cu septembrie 2005", se arata in comuincatul bancii.

HVB Tiriac Bank, al treilea jucator din sistemul bancar, a obtinut dupa primele noua luni ale anului, un profit inainte de impozitare de 190 milioane lei (53,6 milioane euro) la noua luni, in crestere cu 50,8% (54,5% in euro) fata de aceeasi perioada din 2005, potrivit raportului financiar publicat de Bank Austria Creditanstalt.

Activele au scazut in primele noua luni ale anului cu 10% in lei (6% in euro), de la 9,524 miliarde lei (2,588 miliarde euro) la 8,609 miliarde lei (2,435 miliarde euro).

"Restrictiile bancii centrale si marirea rezervelor minime obligatorii, ne-au determinat sa transferam la Viena credite sau clientela. Valoarea totala a trasferurilor de active si a creditelor luate direct de la Viena este de aproximativ 750 milioane euro", declara, la inceputul lunii septembrie, presedintele HVBTiriac Bank, Dan Pascariu.

"In contextul unui ritm de dezvoltare foarte accelerat, banca si-a pastrat un nivel bun de rentabilitate si a reusit sa isi dezvolte baza de clientela si sa isi imbunatateasca pozitia pe piata persoanelor fizice. In conditii uneori destul de dure, impuse de Banca Nationala a Romaniei, BRD a stiut sa adopte strategia potrivita pentru aceasta perioada", a spus presedintele BRD - Groupe Socit Gnrale, Patrick Gelin.

Rentabilitatea fondurilor proprii (ROE) a fost la sfarsitul trimestrului al treilea de 34,9%, in timp ce coeficientul de exploatare (cheltuieli generale/venit net bancar), in usoara scadere, a ajuns la 49,8%.

BRD SocGen a acordat credite de 16,3 miliarde lei (4,6 miliarde euro) pana la 30 septembrie, cu 84% mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Creditele pentru persoane fizice reprezentau la sfarsitul lunii septembrie peste jumatate din totalul creditelor acordate de banca.

Depozitele au urmat si ele o tendinta de crestere si au depasit 17,4 miliarde lei (4,8 miliarde euro), in crestere cu 22% fata de 30 septembrie 2005.

BRD si-a continuat programul de investitii in sistemul informatic si in canalele de distributie pe parcusrul trimestrului al treilea, se mai anunta in comunicatul bancii. "Astfel, de la inceputul anului au fost deschise peste 200 noi agentii, reteaua bancii ajungand la peste 530 de unitati. In aceeasi perioada au fost recrutate 1.400 de persoane", sustin reprezentantii bancii.

La sfarsitul lunii septembrie, BRD avea aproape doua milioane de clienti activi din randul populatiei si al companiilor si peste 7.000 de angajati.

Titlurile BRD SocGen s-au apreciat, marti, cu 1,06% de la 18,90 lei/actiune pana la 19,10 lei/actiune.Valoarea tranzactiilor pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cu actiunile BRD SocGen a fost, marti, de 7,95 milioane lei. "In a doua parte a sedintei de marti s-a inregistrat o tranzactie cu peste 290.000 de titluri BRD, care a fost incheiata la pretul de 19,10 lei/actiune, iar dupa o jumatate de ora a fost urmata de o alta tranzactie cu 49.000 de actiuni", a declarat, marti, pentru NewsIn, brokerul Intercapital Invest Adrian Lupsan.

Grupul financiar Societe Generale, care controleaza Banca Romana pentru Dezvoltare, a afisat, joi, 9 noiembrie, un profit net de 1,27 miliarde euro(1.62 miliarde dolari), in crestere cu 12,4% fata de rezultatul perioadei similare din 2005, de 1,13 miliarde euro, datorita cresterii creditelor pentru consum.

In primele noua luni ale anului, profitul net al grupului francez crescut cu 22,6% fata de aceeasi perioada din 2005, pana la 4,063 de miliarde de euro, arata raportul financiar. Banca atribuie performantele financiare bune unei cresteri a imprumuturilor pentru consum. SocGen, cel de-al treilea grup financiar din Franta, avut, in trimestrul al treilea, un profit brut de aproximativ doua miliarde de euro, in crestere cu 8,7% comparativ cu perioada similara a anului precedent.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri