Banca Transilvania a angajat, de la inceputul anului trecut circa 2.500 de persoane, extinzand echipa de lucru la 5.000 de salariati, cu activitati in cele aproximativ 370 de unitati si in sediul central din Cluj, fiind atinsa, practic, o medie de 150 de angajari pe luna.
Numai anul trecut, aproximativ 1.700 de persoane s-au alaturat echipei Bancii Transilvania, ceea ce inseamna o crestere cu circa 143% fata de luna decembrie din 2005.

"Avem o strategie de personal prin care stim in orice moment unde suntem si unde dorim sa ajungem. Cautam persoane care isi doresc sa lucreze nu doar in domeniul bancar, ci mai ales in cadrul Bancii Transilvania, care sunt atrasi de ceea ce reprezentam pe piata ca institutie bancara, ca angajator", a spus directorul de resurse umane al bancii, Nevenca Doca.

Politica salariala are in vedere, pe langa venitul propriu-zis, prime de performanta si alte bonificatii. Pentru motivarea angajatilor bancii, o data pe an are loc evaluarea activitatii depuse, iar in functie de calificativul obtinut sunt acordate premii si mariri de salariu si, dupa caz, sunt hotarate anumite promovari in functie, potrivit datelor publicate de companie.

“In general, se constata o atractie inspre sectorul financiar-bancar, asa incat primim zilnic zeci de CV-uri pentru candidarea la diferite posturi. Din ce s-a observat pana acum, cele mai cautate sunt posturile de la extreme: cele de nivel incepator si cele de conducere”, a declarat anterior pentru Wall-Street Nevenca Doca. De asemenea, posturile cele mai dificile, din punctul de vedere al recrutarii, sunt cele de sef de agentie, cele de vanzari si cele de analiza financiara, care presupun, bineinteles, abilitati specifice.

Pentru angajatii noi, Banca Transilvania desfasoara un program intern de cursuri de pregatire teoretic si practic.“Cautam persoane care isi doresc sa lucreze nu doar in domeniul bancar, ci mai ales in cadrul Bancii Transilvania si care sunt atrasi de ceea ce reprezentam pe piata ca institutie bancara, ca angajator", a declarat directorul de Resurse Umane al bancii, Nevenca Doca.

Faptul ca piata muncii este libera si ca intreg sistemul bancar din Romania cunoaste o dezvoltare rapida determina o anumita fluctuatie de personal in orice organizatie din acest sector. Datorita pregatirii de care se bucura angajatii Bancii Transilvania, acestia sunt vizati cu insistenta de bancile competitoare. “Aceasta inseamna ca avem colegi noi, dar si plecari – insa, in ultimul caz, in procent mult mai mic decat la alte banci. Ne bucuram ca fluctuatia de personal in cazul Bancii Transilvania – sub 12%, este mult sub media domeniului bancar - 27%, in anul 2005”, apreciaza directorul de resurse umane al BT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri