Generali Asigurari intentioneaza sa intre pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) si va depune, \"in perioada imediat urmatoare\" documentatia necesara autorizarii la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSP), potrivit comunicatului emis de companie.
A doua etapa, in procesul de autorizare, o va constitui depunerea cererii de autorizare ca administrator al unui fond privat de pensii, se mai arata in acelasi comunicat.

Directorul proiectului de pensii private obligatorii al Generali este Ioan Vreme, fostul director general adjunct al BT Asigurari.

“Sunt deja preocupat de construirea echipei noii companii Generali Fond de Pensii, pentru ca trebuie sa fim bine pregatiti si sa facem fata calendarului implementarii sistemului. Nu dorim sa impresionam prin numarul de angajati, ci prin calitatea acestora, pentru ca eficienta va fi cuvantul de ordine. Beneficiind de sprijinul si de experienta internationala a Grupului Generali in administrarea fondurilor de pensii, tintim sa atingem si in Romania pozitii similare cu cele detinute de Generali in tari precum Polonia, Ungaria Cehia si Slovacia", a spus Ioan Vreme.

Potrivit comunicatului, compania urmareste, prin intrarea pe piata pensiilor din Romania, "consolidarea pozitiei Generali Group in Europa de Est, considerata o piata cu un potential imens de dezvoltare, cu o rata de crestere a industriei asigurarilor printre cele mai mari din lume".

Veniturile din prime de asigurari obtinute de Generali in Romania au urcat cu 56% in primul trimestru al acestui an, peste media de crestere de 27,4% obtinuta in regiunea Europei Centrale si de Est, potrivit raportului trimestrial al companiei, publicat la mijlocul acestei saptamani.

Generali Asigurari Romania a afisat o crestere cu 129% a volumului total de prime brute subscrise in 2006, fata de 2005, pana la 296 milioane lei, datorata unei accelerari a activitatii in domeniul asigurarilor de non - viata si a urcat cota de piata la 5%.

In primul an de activitate al fondurilor private de pensii, 2% din contributia de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Se preconizeaza ca procentul va creste cu cate o jumatate de punct procentual anual, pana la atingerea valorii de 6% aplicate venitului lunar brut, intr-un interval de 8 ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri