BT Asigurari a inregistrat in prima jumatate a acestui an prime brute subscrise de 132,3 milioane lei, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut
Incasarile companiei din primele sase luni ale anului se ridica 113,4 milioane lei, cu 21% mai mult fata de acelasi interval al anului 2006. BT Asigurari a platit daune de 76,6 milioane lei in intervalul ianuarie-iunie, dublu fata de prima jumatate a anului trecut, cand au insumat 37,4 milioane lei, arata comunicatul companiei.

"Rezultatele obtinute de BT Asigurari in primul semestru al anului 2007 au la baza strategia adoptata de managementul companiei in cadrul careia prioritatile au fost reprezentate de dezvoltarea unui portofoliu echilibrat, atentia sporita acordata resurselor umane ale companiei si orientarea inspre nevoile tot mai diversificate ale clientilor nostri. Obiectivul propus este mentinerea pozitiei actuale in contextul cresterii accelerate a concurentei pe piata asigurarilor din Romania incepand cu primele luni ale acestui an", a spus presedintele-director general al BT Asigurari, Constantin Jeican.

Primele brute din asigurarile generale, care detin cea mai mare pondere (96,5%) in cadrul portofoliului de produse al BT Asigurari, au crescut de aproape doua ori si jumatate, pana la 127,7 milioane de lei fata de primul semestru al anului 2006. Din categoria asigurarilor generale, politele de asigurari auto (RCA, CASCO si Carte Verde) reprezinta 77,3% din totalul primelor subscrise, fiind in valoare de 98,7 milioane lei. Structura globala a portofoliului in primul semestru din 2007 mai cuprinde asigurari pentru incendiu si calamitati (9%), credite (5%) si alte asigurari generale (7%).

Asigurarile de viata reprezinta 3,5% din totalul vanzarilor din prima jumatate a acestui an, atingand valoarea de 4,6 milioane lei.

Numarul agentiilor si punctelor de lucru ale companiei a crescut, in primele sase luni ale acestui an, de la 180 la 303 de unitati. In acelasi interval, numarul angajatilor a sporit cu 24% la 1.408 de la 1.137 de angajati in primul semestru al anului trecut. BT Asigurari activeaza la nivel national printr-o retea de vanzari formata din 11.648 agenti, fata de 7.934 agenti si colaboratori in aceeasi perioada a anului precedent.

In semestrul I al anului 2007 s-a finalizat si prima etapa de majorare a capitalului social al BT Asigurari, prin aportul actionarilor in suma de 15 milioane lei, in crestere de la 36,5 milioane lei la 51,5 milioane lei. La momentul incheierii acestui proces, compania va detine un capital social total de 67,5 milioane lei.

BT Asigurari Transilvania a fost infiintata in anul 1994, fiind una dintre companiile grupului financiar Banca Transilvania, care activeaza in domeniile bancar, pensii private, investitii, leasing si valori imobiliare. In anul 2006, compania ajunsese la o cota de piata de 3,67%, de la 2,35% in anul precedent.
In cadrul BT Asigurari, Banca Transilvania este actionarul majoritar, cu o detinere de 79,88%, iar SIF Banat Crisana controleaza 10%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri