Volksbank Romania are, in prezent, o expunere de 200–250 milioane euro pe finantarea de proiecte imobiliare si vrea sa continue sa se extinda puternic, dar selectiv, pe acest segment, in special pe partea de ansambluri rezidentiale, a declarat presedintele bancii, Gerald Schreiner, pentru NewsIn.
"Avem tinte inalte pe imprumuturile catre ansambluri rezidentiale. Vrem sa ne axam pe proiecte in cadrul carora sa oferim finantare atat dezvoltatorilor, cat si viitorilor proprietari", a mai spus Schreiner.

El considera ca piata imobiliara din Romania nu risca sa sufere o corectie semnificativa in urmatorii ani, deoarece cererea de locuinte este inca foarte ridicata in raport cu oferta.

"Daca luam in calcul estimarile, care spun ca, in prezent, cererea de locuinte noi este de 100.000 de unitati si locuintele noi livrate anual pe piata, in 3-4 ani vom avea in continuare nevoie de cel putin 50.000 de locuinte", a adaugat Schreiner.

El a explicat, insa, ca banca pe care o conduce este selectiva si solicita dezvoltatorilor fonduri proprii in functie de mai multi parametri, printre care amplasarea viitorului proiect.

"Daca pentru proiectele bine amplasate cerem 25% fonduri proprii, pentru ansamblurile mai dezavantajate solicitam aproximativ 40% fonduri proprii", a precizat Schreiner.

Pe de alta parte, el a explicat ca banca are o expunere foarte limitata si este foarte restrictiva pe investitii imobiliare comerciale.

Activele Volksbank Romania au crescut in intervalul martie 2007- martie 2008 de 2,26 ori, de la 1,777 miliarde euro in a treia luna din 2007 pana la 4,019 miliarde euro la 31 martie 2008.

La finalul lunii mai, totalul creditelor acordate de Volksbank Romania se ridica la 2,75 miliarde euro, din care 2,28 miliarde euro pentru retail (2,16 miliarde euro pentru populatie si 124 milioane euro pentru microintreprinderi), iar 465 milioane euro pentru corporatii (232 milioane euro dintre acestia fiind pentru firmele mici si mijlocii).

Din totalul creditelor imobiliare acordate de Volksbank populatiei pana la finalul lunii mai, de 491 milioane euro, imprumuturile in moneda europeana detineau cea mai mare pondere, de 56,6%, cu 278 milioane euro. Creditele in franci elvetieni urmau cu un volum echivalent in euro de 183 milioane euro (37%), urmate de cele in lei, echivalentul a 29,6 milioane euro si cele in dolari, echivalentul a 0,4 milioane euro.

Depozitele atrase de Volksbank Romania pana la finalul lunii mai echivalau cu 587 milioane euro, in crestere cu circa 55,7% fata de cele de 377 milioane euro atrase pana la 31 mai 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri