Reprezentantii ING au anuntat ca se supun hotararii CSSPP, care a impus o amenda de 0,5% din capitalul social al ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii, pentru externalizarea administrarii activelor catre o alta firma din grup.
Arbitrul pensiilor private anuntase pe 18 iunie ca a sanctionat cu amenda contraventionala in valoare de 0,5% din capitalul social firmele ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii, care activeaza pe piata pensiilor private facultative si obligatorii, pentru externalizarea administrarii si investirii activelor catre o companie din acelasi grup.

"Reprezentantii ING au anuntat CSSPP ca se supun hotararii acesteia. Probabil ca amenda va fi platita in cursul acestei luni. Este o piata reglementata care stabileste norme si reguli, care trebuie sa fie respectate de toti participantii", a mentionat directorul general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Cristian Rosu.

El a adaugat ca au avut loc mai multe intalniri intre reprezentantii arbitrului pensiilor private si cei ai ING cu privire la aceasta sanctiune.

ING Asigurari de Viata are un capital social de 45 milioane lei, iar ING Fond de Pensii de 232 milioane lei, astfel incat valoarea totala a amenzii ar fi de circa 1,38 milioane lei, din care 1,16 milioane lei pentru ING Fond de Pensii si 225.000 lei pentru ING Asigurari de Viata.

Investirea activelor fondurilor de pensii ale ING este realizata de ING Investment Managament, reprezentata in Romania prin sucursala ING Asset Management BV Olanda - Sucursala Bucuresti, in baza unui contract de administrare a activelor.

ING anuntase ca grupul financiar va contesta decizia, in conditiile in care Comisia a impus companiilor ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii ca, in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de sanctionare, sa inceteze contractul de management al activelor incheiat cu ING Asset Management BV The Netherlands - Sucursala Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri