Veniturile bugetare nu ar putea creste anul viitor decat printr-o majorare a fiscalitatii, tendinta care este contrara evolutiei pe plan international si nu ar ajuta pe termen lung economia Romaniei, a declarat Eugen Radulescu, director in cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
"Vedem ca in plan international se iau masuri de reducere a fiscalitatii, iar la noi se vorbeste de majorarea impozitelor, care pe termen lung ar afecta economia. Am vazut cheltuieli bugetare care nu si-au avut rostul, iar acum echilibrul s-ar putea realiza mai degraba prin scaderea acestor cheltuieli, nu prin cresterea impozitelor", a spus Radulescu.

El a adaugat ca anul viitor guvernul nu va mai putea miza pe o crestere a veniturilor bugetare, ci dimpotriva, ar putea asista la scaderea acestora.

"Am avut si in trecut cresteri de venituri care acum s-au topit", a mai spus Radulescu.

Referitor la majorarile salariale promise pentru anul viitor, Radulescu a spus ca, in contextul actual, astfel de masuri ar avea un impact negativ.

"Insasi ideea de crestere salariala in contextul actual mi se pare relativ excentrica", a subliniat oficialul BNR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri