Piata asigurarilor private de sanatate continua sa se dezvolte in ciuda faptului ca Ministerul Sanatatii intarzie sa adopte normele metodologice privind pachetul de servicii medicale de baza care vor fi oferite de sistemul sanitar de stat. Pe langa cele trei companii de asigurari care activeaza deja, alte doua isi pregatesc intrarea in sistem. Este vorba de Allianz-Tiriac si de firma austriaca Grawe.
Compania de servicii medicale Medicover Romnia a nregistrat, n primele sase luni ale anului, venituri de trei milioane euro, reprezentnd un avans de 55% comparativ cu intervalul similar din 2004, se arata n ultimul raport al grupului suedez din care face parte. Pe trimestrul al doilea, compania a raportat o crestere cu 54% a veniturilor, pana la 1,5 milioane euro, fata de perioada aprilie-iunie 2004.

Aceasta crestere puternica a Medicover Romnia se datoreaza mai multor factori, precum profesionalismul angajatilor si extinderea portofoliului de servicii medicale oferite companiilor cliente, se precizeaza n raport.

De asemenea, parteneriatul cu Aviva Asigurari de Viata s-a concretizat, n perioada analizata, prin ncheierea a 100 de polite private de sanatate Vero. Pentru compania de asigurari AVIVA Romania, primul semestru al anului 2005 a insemnat o crestere de 53% a primelor brute subscrise, al caror volum a atins valoarea de 12,7 milioane RON, fata de peste 7,9 milioane RON in primele sase luni ale lui 2004.
Valoarea activelor a inregistrat, de asemenea, o crestere semnificativa de 48%, ajungand, la 30 iunie a.c., la valoarea de 69,5 milioane RON.
In ceea ce priveste volumul de afaceri noi, acesta a inregistrat o crestere de 86% - la nivelul primelor anualizate - comparativ cu primul semestru al anului 2004.

Si pentru programele de investitii AVIVA, prima jumatate a anului a insemnat o evolutie pozitiva. Astfel, programul de investitii in lei Practic a obtinut o crestere de 4,06%, iar programul Practic Plus a inregistrat o crestere de 3,74% in primul semestru al lui 2005.

n acelasi timp, numarul clientilor care au apelat la serviciile Medicover a crescut, n primul semestru, cu 5.000 de membri, reprezentnd un avans de 46% comparativ cu primele sase luni din 2004. Astfel, portofoliul companiei numara, la finele lunii iunie, 29.100 clienti.

Medicover opereaza sase centre medicale, din care trei n Bucuresti si cte unul n Focsani, Cluj-Napoca si Constanta. Pe lnga acestea, compania subcontracteaza servicii medicale catre alte 42 de clinici partenere din 37 de orase.

Ca planuri de viitor, la nceputul anului, Medicover Romnia si-a anun-tat intentia de a construi un spital privat n Bucuresti, care ar fi a doua unitate de acest fel dupa Euroclinic, deschis de Interamerican acum trei luni, in Bucuresti. Directorul general al companiei, Gabriel Ionescu, a precizat ca Medicover are un plan de afaceri si un prestudiu de fezabilitate, dar proiectul nu va fi demarat pna nu vor exista o piata clara si o legislatie coerenta a asigurarilor private de sanatate.

Totusi, in ciuda lipsei legislatiei care sa reglementeze acest domeniu extrem de important, alti doi mari jucatori de pe piata autohtona a asigurarilor, Allianz-Tiriac si Grawe Romania, sunt pe punctul de a intra in joc. In aceasta toamna vom lansa un produs de acest gen. Consideram ca piata asigurarilor private de sanatate are un mare potential, ne-a declarat Marius Onofrei, purtator de cuvant la Allianz-Tiriac.

Aceeasi pozitie a fost adoptata si de directorul general de la Grawe Romania, Peter Kasyk: Dupa finalizarea preluarii companiei Sara Merkur, vom intra si pe piata asigurarilor private de sanatate pentru ca am convingerea ca, in urmatorii ani, aceasta va fi o afacere de succes.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri