Porsche Leasing Romania a atins o cota de piata de 18% la inceputul lunii aprilie, nivel aproape dublu in comparatie cu cel din perioada similara din 2008.
Astfel, compania ramane in continuare pe prima pozitie pe piata leasingului auto din Romania si pe locul 2 in piata totala de leasing, dupa valoarea bunurilor finantate.

Compania a incheiat contracte noi de leasing auto in valoare de 40,5 milioane de euro in primul trimestru din 2009.

„Suntem increzatori in evolutia noastra din al doilea trimestru, intrucat aprilie si mai au fost doua luni profitabile, in care s-a observat o revigorare a economiei si a afacerilor”, a declarat Kurt Leitner (foto), CEO al Porsche Finance Group.

Porsche Leasing Romania face parte din Porsche Finance Group, care ofera servicii financiare integrate exclusiv pentru cumparatorii de masini apartinand importatorului Porsche Romania, printr-o retea nationala ce cuprinde 89 de dealeri.

Firmele de leasing au pe stoc peste 10.000 de masini recuperate de la rau-platnici.


Leitner a explicat ca piata auto a atins o oarecare stabilitate, chiar daca aceasta se bazeaza pe volume mai mici decat cele cu care eram obisnuiti pana acum.

„Este o perioada de reinventare a afacerii – produsele sunt readaptate, obiectivele sunt revizuite pentru ca operatiunile financiare stau la baza pietei auto. Ca dovada a sprijinului pe care il oferim partenerilor de afaceri, am atins o cota de 48% din vanzarile lor, ceea ce inseamna ca fiecare a doua masina vanduta este finantata prin noi”, a spus Leitner.

Porsche Leasing Romania ofera leasing financiar intern pentru persoane fizice si companii.

Porsche Finance Group are 164 de angajati in toate cele cinci segmente, in timp ce numarul contractelor aflate in portofoliul grupului depaseau 70.500 la finele lui mai 2009.

Porsche Finance Group se ocupa cu finantarea autoturismelor apartinand marcilor holding-ului: Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Bentley si Porsche.

Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si Porsche Asigurari.

Metode alternative de finantare: Vanzare urmata de leasing

Aceasta modalitate de finantare, consacrata in mod expres de Ordonanta 51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing, este potrivita pentru situatia in care dispuneti de active imobilizate de valoare mare, si consta in vanzarea acestora si, ulterior, inchirierea acestora de la noul proprietar.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri