Directorul pentru Europa Centrala si de Est al bancii italiene UniCredit, Federico Ghizzoni (foto), spune ca pune presiune pe directorii subsidiarelor bancii din celelalte state, inclusiv din Romania si le cere sa acorde cat mai mai multe imprumuturi, in contextul unei cereri scazute.
Ghizzoni a declarat, la Milano, ca il suna periodic inclusiv pe presedintele executiv al sucursalei din Romania, Rasvan Radu, si ii cere sa acorde cat mai multe imprumuturi. Exceptie fac, spune acesta, sucursalele din Turcia si Polonia, state unde cererea s-a mentinut la un nivel mai ridicat.

El a mai spus ca se remarca o crestere a costurilor cu finantarea, potrivit NewsIn.

Directorul pentru Europa Centrala si de Est al UniCredit a subliniat ca marile grupuri straine prezente in Romania au facut eforturi pentru a respecta acordul de la Viena din 2009 (prin care bancile mama s-au angajat sa nu retraga capitalul din statele unde au subsidiare n.r.) din cauza cererii scazute si spune ca a cerut statului, in acest context, sa faca mai multe emisiuni de titluri pe termen scurt.

El a mai spus ca Romania reprezinta o piata cu potential bun si ca grupul italian analizeaza in continuare posibilitatile de dezvoltare a afacerii.

"Cele 100 de unitati deschise in 2008 in Romania evolueaza mai bine decat sucursalele vechi, deci decizia de extindere a fost corecta", sustine Ghizzoni. UniCredit Tiriac Bank are in prezent aproximativ 240 de sucursale la nivel national.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri