Institutiile de credit trebuie sa aloce sume suplimentare pentru adoptarea de masuri sporite de securitate pentru protejarea ATM-urilor, pe masura ce tendinta de automatizare a serviciilor bancare se dezvolta, potrivit unui studiu realizat de Federatia Bancara Europeana (FBE).

Printre costurile legate de atacuri, studiul citeaza investitiile institutiilor in sisteme de supraveghere atat in incinta bancilor - de automatizare a operatiunilor, pentru a limita accesul angajatilor la valori - cat si in afara acestora. Analizand statele europene, analistii au aratat ca atacatorii au tendinta de a se orienta catre cele de curand admise in Uniunea Europeana, care au capatat statutul de membru in mai 2004, numarul jafurilor din restul statelor inregistrand o oarecare stagnare. O alta concluzie a studiului se refera la cresterea gradului de violenta la care recurg atacatorii.

"In timp ce numarul de jafuri cunoaste o crestere limitata de la un an la altul, am observat alte tendinte alarmante, respectiv violenta unora dintre atacuri si modalitatile folosite de atacatori", se arata in studiul mentionat. Potrivit studiului, in 2004 numarul de jafuri din tarile membre UE, la care se adauga Elvetia, Norvegia si Islanda, a fost de 5.864, in usoara crestere comparativ cu 2003, iar pagubele au depasit 96 de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri