Autodesk ridica potentialul produselor sale de vizualizare si animatie 3D prin preluarea companiei Alias
Compania americana Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) anunta astazi finalizarea procedurii de achizitie a unuia dintre cei mai importanti dezvoltatori de tehnologie grafica 3D, Alias, valoarea totala a tranzactiei ridicandu-se la suma de 197 milioane de dolari. nca din 4 Octombrie 2005, Autodesk si anuntase decizia finala de a achizitiona Alias dezvoltator important de tehnologie grafica 3D. Prin aceasta achizitie Autodesk isi propune extinderea pozitiei de lider n domeniul programelor software 3D si n cadrul industriilor constructoare de masini si media & entertainment.

Suntem ncntati sa uram bun venit n cadrul Autodesk tuturor utilizatorilor, partenerilor si angajatilor Alias a declarat Carl Bass, Autodesk COO. Achizitia companiei Alias are ca scop mplinirea viziunii Autodesk de a oferi profesionistilor din domeniul proiectarii si creatiei cele mai bune unelte software pentru a-si realiza ideile. Utilizatorii au nevoie de ultima generatie de unelte de animatie si vizualizare fotorealistica 3D, iar noi suntem acum n masura sa le-o oferim. n viitor, produsele 3D vor fi utilizate n cadrul unei ntregi game de industrii, de la cea constructoare de automobile si proiectare arhitecturala pna la filme si jocuri. Acest lucru va deveni posibil prin intermediul tehnologiei Autodesk.

Prin preluarea companiei canadiene Alias, Autodesk are mai mult de sapte milioane de utilizatori. Printre clientii Alias din domeniul industriei constructoare de masini si proiectarii se numara si BMW, Boeing, General Motors, Mattel, Honda, Renault si Rollerblade. Lista de clienti Alias din domeniul media & entertainment include studiouri cinematografice si dezvoltatori de jocuri de renume, cum ar fi Industrial Light&Magic, DreamWorks SKG, Weta Digital, Sony Pictures Imageworks, Electronic Arts, Midway Games, Nintendo si SEGA. Multi dintre acesti clienti utilizeaza simultan produse Autodesk si Alias, compania obtinnd astfel posibilitatea de a distribui o serie de solutii mult mai cuprinzatoare.

Produsele, tehnologia si serviciile Alias vor fi integrate in diviziile Manufacturing Solutions, Media & Entertainment si serviciul de consultanta din cadrul Autodesk. Programul software utilizat n proiectare ce ordoneaza documentele de la schitele 2D pna la machetele de productie, Alias Studio Tools, adauga noi capacitati de proiectare si vizualizare la portofoliul de produse Autodesk n domeniul constructiei de masini. Achizitia permite, deasemenea, extinderea portofoliului Autodesk din industria media & entertainment prin produsele software Alias Maya aplicatie cstigatoare a premiului Academy Award, Alias MotionBuilder software de animatie caractere 3D, si FBX un format utilizat pentru schimbarea si utilizarea continutului 3D.

Autodesk si propune continuarea procesului de dezvoltare si de suport al produselor si serviciilor Alias. n domeniul cercetarii si dezvoltarii, compania are ca si prioritate mbinarea produselor Autodesk si Alias deja existente, oferind astfel o interoperabilitate crescuta si posibilitatea eficientizarii administrarii datelor. n industria constructoare de masini, acest lucru va reprezenta pentru utilizatori cresterea productivitatii procesului de proiectare conceptuala, ca parte a solutiei Autodesk design-to-manufacturing (de la proiectare la productie). n industria media&entertainment, multi utilizatori folosesc deja produse al ambelor companii, Autodesk si Alias. Astfel, prin acest tip de utilizare simultana, producatorii de film si televiziune, creatorii de jocuri pentru PC si aplicatii Web si n general toti specialistii din industria creatiilor digitale, vor beneficia de o accelerare a procesului de productie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri