Nokia a anuntat, in cadrul Conferintei Mondiale 3GSM de la Barcelona, lansarea unor noi modele de telefoane care vor fi compatibile cu tehnologia voice-over IP. Astfel, utilizatorii vor putea sa poarte conversatii prin intermediul internetului, apelurile realizandu-se cu ajutorul conexiunilor de banda larga (broadband).

Prin intermediul tehnologiei VoIP, apelurile telefonice sunt transformate in pachete de date si sunt transmise apoi prin intermediul cablurilor prin care este transmis si internetul, micsorand astfel considerabil costul unei convorbiri telefonice. Inca nu se stie care retea de telefonie va fi compatibila cu noile tehnologii Nokia, nici daca utilizatorul va trebui sa isi aleaga un anumit furnizor de Internet.

Tehnologia 3G - prea putin folosita

In timp ce Nokia si competetitorii sai lanseaza cele mai noi modele de telefoane, analistii observa tendinta consumatorilor de a nu alege telefoane compatibile cu tehnologia 3G. Spre exemplu, din cei 179,3 milioane de clienti la nivel mondial raportati de Vodafone la finele anului trecut, doar opt milioane folosesc serviciile 3G furnizate de catre compania britanica.

Un studiu recent, citat de BBCNews, realizat in Marea Britanie de YouGov, 79 % din respondenti considera ca serviciile de telefonie mobila devin din ce in ce mai complicate. Doar 8% din cei intervievati au spus ca doresc sa treca la serviciile 3G.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri