IBM a anuntat vineri lansarea posibilitatii de evaluare gratuita a performantelor bazei de date, de ultima generatie, sub numele Viper
Managerul general al IBM Information Management, Ambuj Goyal, a prezentat, in deschiderea summit-ului IBM SOA din India, caracteristicile urmatoarei versiuni a bazei de date DB2 Viper, aceasta fiind primul server de baze de date din industria IT proiectat cu capabilitati de management al datelor in format XML, dar si cu capabilitatt traditionale asociate bazelor de date relationale.

O caracteristica importanta a noului produs este LBAC (Label Based Access Control), capacitate unica de acces la informatii care le permite utilizatorilor sa defineasca structuri in cadrul bazei de date in diverse moduri, inaccesibile pana acum.

"Posibilitatea de comprimare a inregistrarilor la nivel de rand in baza de date salveaza mult spatiu de stocare pe disc si va fi extrem de folositoare pentru mediile de arhivare a volumelor mari de date specifice mediului "Data Warehouse". Abilitatea de a pozitiona indecsi oriunde in cadrul spatiilor de stocare partitionate reprezinta o particularitate utila mai ales atunci cand ne confruntam cu constrangeri de dimensiune in cadrul spatiului desemnat", a declarat, citat de Rompres, Chief Database Arhitect in cadrul companiei Visa, Ellen Reys-Klebaner.

Produsul va oferi utilizatorilor posibilitatea de a-si administra informatiile in forma de baza, marind disponibilitatea, viteza si reducand costurile administrative asociate cu tehnicile existente de gestiune a bazelor de date. DB2 Viper este, totodata, primul server de date care va permite utilizarea tuturor celor trei metode uzuale de partitionare a bazelor de date in acelasi timp. DB2 Viper este programat sa fie lansat la mijlocul anului 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri