BlackBerry 10 reprezinta o imbunatatire majora asupra versiunii 7 dar, considera analistii de la compania de consultanta Jefferies, nu indeajuns de mare incat sa ia cota de piata de la Apple. Dupa debutul BB10, ei se asteapta ca Samsung sa cumpere RIM, producatorul canadian al terminalelor de business.
Research In Motion mizeaza pe lansarea BlackBerry 10 pentru revigorarea brandului, cresterea vanzarilor de smartphone-uri si, pe scurt, sa salveze compania ce candva conducea acest segment de piata. Analistii de la firma de investitii si consultanta Jefferies considera insa ca BB10 nu se va ridica la inaltimea asteptarilor companiei, scrie eWeek.com.

Dupa ce acestia au incercat noul sistem de operare, in varianta Alfa, ei considera ca noul SO nu va stirbi prea mult din cota de piata a Apple, cu atat mai mult cu cat aceasta din urma pregateste lansarea noului iOS 6.

“Consideram ca BB10 are un potential important, si aduce clar noi imbunatatiri fata de BB7”, au scris analistii intr-un raport remis pe 7 august. “Cu toate acestea, este foarte improbabil sa fie un sistem de operare mai bun decat iOS 6 sau Android 4.1, deci consideram ca BB10 nu va reusi sa castige cota de piata de la Apple”.

Compania de consultanta considera ca raspunsul problemelor RIM rezida intr-o posibila achizitie de catre Samsung. Compania asiatica a depasit Nokia si a devenit cel mai mare producator de terminale mobile din lume si a devenit principalul rival al Apple pe segmentul tabletelor.

“Istoria RIM, Nokia si Motorola avertizeaza insa ca o companie producatoare de telefoane mobile poate sa se prabuseasca intr-o perioada de doar doi ani”, au avertizat analistii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri