Consola de jocuri PlayStation 4, prezentata de Sony in luna februarie a acestui an, va ajunge pe piata abia din toamna, dar marii retaileri electroIT din Romania au lansat deja dispozitivul la precomanda.
Pretul cerut atat de Altex cat si de eMag este de 1.800 de lei.



Pretul de lista propus de Sony pentru consola PS4 va fi de 399 de euro (in Europa), un calcul aproximativ indicand ca modelul va costa circa 1.700 de lei (cu TVA).

Xbox One, consola rivala pe care Microsoft a anuntat-o pentru finalul acestui an va avea un pret cu 100 de dolari mai mare, ceea ce inseamna ca in Romania pretul ar urma sa depaseasca 2.000 de lei.



PS4 reprezinta un element central al strategiei Sony de a-si revigora afacerile in domeniul electronicelor de consum. Daca va avea succes, consola va furniza companiei resursele financiare necesare pentru restructurarea diviziei producatoare de televizoare, aflata in pierdere de noua ani.

Analistii considera ca Sony a castigat un prim duel cu Microsoft, in principal datorita pretului mult mai mic.

"Microsoft a facut o greseala cu pretul de 499 de dolari. Pretul este cu 100 lire sau euro sau dolari prea ridicat. Sony a exploatat aceasta slabiciune si a reusit sa vina cu un pret aproximativ corect. In prezent, cred ca majoritatea consumatorilor se gandesc ca vor cumpara PS4", comenteaza un analist.

Atat PlayStation 4 cat si Xbox One vor fi disponibile pe piata inaintea sarbatorilor de Craciun.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri