Visual Fan, compania brasoveana care administreaza brandul de smartphone-uri si tablete Allview, tinteste 7% din piata smartphone-urilor in acest, dupa lansarea varfului de gama Allview X1 “Soul”, un dispozitiv de 5 inch cu aspect premium si o configuratie de cea mai noua generatie.

Allview introduce pentru prima data pe piata conceptul de smartphone tip “unibody” (dintr-o singura bucata n.r), iar pe hartie, X1 “Soul” se poate lauda cu o configuratie de varf compusa dintr-un ecran de 5 inch cu rezolutie Full HD, protectie Gorilla Glass 3, un procesor quad-core de 1,5 GHz, 32GB spatiu de stocare si 2GB memorie RAM.

Mai multe detalii tehnice pot fi gasite aici.

Noul terminal va costa 1.600 de lei si va fi disponibil incepand cu jumatatea lunii noiembrie.
“Ne-am propus ca pana la finalul acestui an sa vindem peste 2.000 de unitati X1 Soul, iar in total tintim peste 100.000 de smartphone-uri. O data cu perioada Sarbatorilor de Craciun si a Black Friday putem depasi chiar pragul de 120.000 de unitati vandute. Totodata, tintim 30% din piata de smartphone-uri disponibile in mediul online si in retailul traditional”, a declarat Alin Niscov (foto), director de vanzari in cadrul Allview.

Conform datelor oferite de Allview, piata smartphone-urilor disponibile in retailul traditional si cel online reprezinta circa 25% din cele 1,5 milioane de unitati care vor fi comercializate, per total, in acest an, in timp ce terminalele mobile disponibile la operatorii telecom isi adjudeca restul de 75% din piata.
Din informatiile oferite de directorul de vanzari al companiei, Allview ar urma sa aiba o cota de 7% pe piata smartphone-urilor in acest an.
Niscov apreciaza ca in portofoliul Allview vanzarile online reprezinta pana in 20%, in timp ce retailul traditional ramane in continuare pilonul principal cu peste 80% din vanzari.

“Un smartphone cu 4G ar fi costat cu 100 de euro mai mult”

Varful de gama al companiei brasovene are la indemana aproape toate atuurile pentru a fi un device ravnit de multi clienti, insa producatorul a decis sa nu il echipeze si cu tehnologia 4G, regasita pe terminalele de varf din piata, dar si pe multe dispozitive cu un pret similar celui cerut de Allview.
Oficialii companiei sustin ca echiparea acestui dispozitiv cu tehnologie 4G ar fi marit pretul cu circa 100 de euro, ceea ce ar fi insemnat ca modelul X1“Soul” al brasovenilor de la Allview intra pe segmentul premium, dominat de catre gigantii Samsung, Apple sau HTC.
“In acest moment 4G nu este un sistem stabil. Este nevoie de timp pentru dezvoltarea lui si cel mai probabil abia la jumatatea anului viitor vom putea vorbi de o functionalitate optima a sa. Nu ne-am dorit deocamdata implementarea acestei tehnologii”, au spus reprezentantii Allview.

O piata cu aproape 40.000 de tablete vandute pe luna

Intrebat de wall-street.ro cum va arata piata tabletelor in acest an, segment care aduce aproximativ jumatate din veniturile Visual Fan, Alin Niscov a precizat ca aceasta are potentialul de a depasi 500.000 de unitati pana la finalul anului.
“Din calculele noastre, lunar, se vand circa 37.000 de tablete. Numai in primele noua luni s-au comercializat 330.000 de unitati, iar in fata ne asteapta o perioada extrem de buna pentru vanzarile de gadget-uri. Atat Black Friday cat si Craciunul pot creste considerabil vanzarile de portabile”, sustine Niscov, care apreciaza ca afacerile din acest an ale companiei brasovene pot creste intr-un ritm similar celui de anul trecut, dar nu a dorit sa ofere o estimare precisa a evolutiei.
La nivelul anului trecut afacerile Visual Fan au crescut cu peste 250%, de la 2 milioane de euro la 7,7 milioane de euro, conform datelor publicate pe Ministerul de Finante.

10% din terminalele Allview merg la export

Exporturile de smartphone-uri si tablete produse de Allview ajung pe pietele regionale dar si tarile nordice, prin intermediul mai multor parteneriate incheiate de compania brasoveana.
“Cea mai importanta piata la export ramane Bulgaria, urmata de Olanda si de restul tarilor unde exportam, printre care Grecia, Slovacia, Germania sau Spania. Recent am incheiat un contract de distributie si in Finlanda”, a completat Niscov.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri