Compania romaneasca de cloud Ymens, parte a grupului Teamnet, mizeaza pe o crestere de peste 10% anul acesta a cifrei de afaceri, a declarat pentru wall-street.ro, Bogdan Balaci, directorul general al furnizorului de solutii cloud.

In 2013, Ymens a avut un avans de circa 10% a cifrei de afaceri fata de 2012, cand a fost in jurul a 1,44 milioane de euro.

Anul trecut compania a dezvoltat portofoliul de solutii prin parteneriate cu companii de software locale dar si cu jucatori internationali si a facut investitii si in dezvoltarea ofertei de servicii. Printre cele mai importante parteneriate incheiate de Ymens anul trecut se numara cel cu Microsoft, prin care compania a introdus suita de servicii comunicare si colaborare a producatorului de soft american.

„Investitia continua in portofoliul de solutii a adus in paralel si o crestere cu 50% a numarului de clienti noi, mai ales din industrii precum distributia sau retailul. Desi a fost un an relativ dificil si multe IMM-uri romanesti s-au confruntat cu provocari legate de lipsa de personal sau nevoia de optimizare a costurilor, cloudul a inceput sa se bucure de tot mai multa vizibilitate in randul comunitatii de business romanesti”, a afirmat Balaci.

Ymens are peste 50 de angajati, specialisti in dezvoltare de produs, dezvoltare&cercetare, marketing, vanzari si suport.

„In 2014, vrem sa atragem specialisti in zona tehnica, de dezolvare de software, atat la nivel junior, cat si seniori. De asemenea, vom deschide cateva pozitii noi si in departamentul de vanzari, dedicate noilor segmente de clienti spre care ne vom indrepta, respectiv companiile mari si institutiile publice locale” a adaugat seful companiei de cloud.

Focus pe clienti mari si extindere regionala

Daca de la infiintarea in 2012 si pana acum compania s-a adresat in general IMM-urilor, de anul acesta furnizorul de cloud va incerca sa atraga si companii mari si jucatori la nivel reginal.

„Daca acum vorbim de o rata de adoptie a cloud-ului de peste 60% in randul companiilor mari, in 4 ani, aceasta va ajunge probabil la 100%, conform CIO Council, Am inceput sa aducem in oferta noastra solutii si servicii pe care acest tip de clienti ni le solicita si vom continua sa imbogatim portofoliul de produse dedicat sectorului enterprise si in 2014", spune Balaci.

Ymens va adresa in special companii din domeniul financiar-bancar, retail si distributie, dar si administratia publica.

„Un alt obiectiv pe care il avem este extinderea regionala, iar, in acest sens, ne propunem sa semnam primul contract in afara Romaniei pana la finalul anului 2014”, afirma Bogdan Balaci.

Managerul mai spune ca anul trecut piata locala de software a crescut cu pana in 5% fata de cele 572,3 milioane de euro inregistrate in 2012.

„Cresterea a fost mica, de sub 5%, ca urmare a lipsei de capital de care au suferit atat firmele private, indeosebi cele mici, cat si institutiile publice. In 2014, ne asteptam ca serviciile sa creasca cel mai mult, iar piata de cloud, in particular, sa creasca semnificativ mai mult ca cea de IT in general, urmand sa ajunga, conform estimarilor din piata, la 150 milioane de euro in 2017. De asemenea un factor critic de succes va fi eligibilitatea serviciilor de tip cloud pentru fondurile europene in exercitiul 2014 – 2020”, mai spune seful Ymens.

Bogdan Balaci, despre tendintele care vor influenta anul acesta piata de solutii cloud:

Dinamica pietei si competitia tot mai crescuta vor crea premisele necesare pentru o inovatie accelerata, indiferent de obiectul de activitate.

“Internet of Everything”, cloudul si experienta digitala, inclusiv in zona de mobile sunt tendinte care se vor manifesta si la noi, atat in randul consumatorilor persoane fizice, cat si la nivelul companiilor. Din punct de vedere al modelului de business, companiile de tipul “cloud broker” vor avea in viitor un impact esential in accelerarea adoptiei de cloud la nivelul intregii piete.
In zona de hardware, piata de servere intra in declin in zona Europa, Orientul Mijlociu si Africa, expertii previzionand inlocuirea serverelor cu cloudul.

Cresterea viitoare a pietei va fi generata de dispozitivele mobile, iar cloud-ul este si el considerat un vector important de crestere la nivel global.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri