RCS & RDS, cel mai mare operator de internet fix de pe piata locala, a lansat serviciile de internet mobil 4G, acestea fiind disponibile partial pentru utilizatorii din 12 orase din tara: Arad, Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Timisoara.

Acoperirea in exterior in aceste orase va fi finalizata in curand. Utilizatorii vor putea urmari acoperirea 4G pe site-ul companiei, incepand din 2 octombrie.

Digi Mobil va oferi pentru abonamentele Optim Nelimitat, fara modificari de tarife, un trafic total de date mobile de 15 GB pe luna, astfel: pana la 5 GB pe luna vor putea fi consumati in retea 3G Digi Mobil, restul traficului utilizat putand fi consumat integral in reteaua 4G Digi Mobil (pana la totalul de 15 GB pe luna).

Clientii Digi Mobil care au optat pentru unul dintre abonamentele din gama Complet 2, 3, 5 sau Optim 2, 3, 5 beneficiaza, de asemenea, de viteza 4G daca au un terminal compatibil. Traficul inclus in abonamentul contractat poate fi consumat atat in reteaua 3G, cat si 4G, fara costuri suplimentare.

Utilizatorii pot achizitiona, tot de la 1 octombrie, telefoane compatibile 4G din gama de telefoane a producatorilor Allview (Allview E3 Living, Allview P5 Energy, Allview E4 Lite, Allview E4, Allview X2 Soul Pro), Philips (Philips S396, Philips V526) si HTC (HTC One M9). Echipamentele pot fi achizitionate cu plata integrala sau in rate, fara dobanda.

„Astazi am mai facut un pas important in evolutia retelei Digi Mobil, oferindu-le clientilor nostri servicii 4G. Vom continua sa investim semnificativ in dezvoltarea retelei, atat in cresteri de viteza, cat si in acoperire, astfel incat sa raspundem nevoii de trafic de date mobile care este din ce in ce mai mare pentru utilizatorii nostri. Clientii Digi Mobil vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descarca aplicatii, muzica, iar streaming-ul video si incarcarea fisierelor de dimensiuni mari se vor realiza intr-un mod mult mai rapid.” a declarat Valentin Popoviciu, Vicepresedinte RCS & RDS.

Pentru a folosi vitezele 4G, utilizatorii trebuie sa isi activeze serviciul direct de pe telefonul mobil, tastand *111# (gratuit), din ContulmeuDigi sau telefonic la *777.

RCS & RDS a obtinut in luna august licenta in banda de 2600 Mhz (TDD) in urma cesiunii acesteia de catre 2K Telecom, cu acordul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). In a doua etapa a proiectului, utilizatorii din 13 orase din tara vor beneficia de avantajele tehnologiei 4G: Galati, Braila, Baia Mare, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Resita, Slatina, Hunedoara, Vaslui si Alexandria.

Lansarea RCS&RDS a venit dupa ce in 2013 toti cei trei mari operatori de telefonie mobila de pe piata locala- Orange, Vodafone si Cosmote- au introdus serviciile de internet mobil 4G. Serviciile 4G permite atingerea de viteze de internet de pana la 100 Mbps.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri