Bluetooth a deveni o tehnologie esentiala pentru a conecta gadget-ul de fitness catre telefon, tastatura de PC, sau chiar gadget-uri inteligente din casa, catre terminalul mobil. Tehnologia are insa si o multime de probleme care, insa, isi vor gasi rezolvarea in viitorul apropiat.

Una dintre probleme este faptul ca, de exemplu, daca ai cumparat un Nikon D3400 si folosesti Bluetooth pentru a-ti transfera fotografiile pe telefon, vei fi limitat la viteza de 1 MB/secunda – atat de incet incat camera trimite o versiune a fotografiei de doar 2 MP, si nu originalul de 24 de MP.

Tehnologia este pe cale de a se imbunatati, insa. Miercuri, un consortiu din industrie a anuntat ca a terminat lucrul la tehnologia Bluetooth 5. Cele doua mari avantaje – transfer de doua ori mai rapid si distanta de folosire de pana la patru ori mai mare. Mai mult, oficialii din spatele tehnologiei subliniaza ca noul Bluetooth va trece si mai usor prin pereti. Tehnologia va incepe sa fie implementata in cele mai noi device-uri in urmatoarele luni, scrie CNet.com.

Cu alte cuvinte, cu o raza de folosinta de patru ori mai mare, bluetooth-ul ar putea acoperi intreaga locuinta.

ABI Research subliniaza ca din cele 48 de miliarde de noi device-uri care se vor putea conecta la Internet in 2021, aproape o treime vor avea integrat Bluetooth.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri