Orange Romania va oferi in teste serviciul apel Wi-Fi si pentru smartphone-urile din gama Apple. Apelul le ofera utilizatorilor servicii de voce de calitate superioara, in interiorul cladirilor.

Dupa ce, la finalul anului 2015, Orange lansa serviciul in teste pentru o gama limitata de smartphone-uri, acum si clientii care folosesc terminale iPhone au posibilitatea de a accesa serviciile de voce chiar si atunci cand nu au semnal de retea pe telefon. Astfel, serviciul poate fi utilizat de astazi impreuna cu iPhone 5c, Iphone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s,iPhone 6s Plus, iPhone 7 si iPhone 7 Plus.

Serviciul apel Wi-Fi, disponibil atat la abonament, cat si la cartela PrePay, permite apelarea oricarui numar de telefon prin intermediul retelelor Wi-Fi, chiar si in locurile care nu se afla in aria de acoperire a retelei mobile.

Acesta este simplu de folosit, fara sa fie nevoie de descarcarea unei aplicatii dedicate sau de crearea unui cont, fiind integrat si disponibil nativ pe telefoanele compatibile.

Pentru utilizarea serviciului de pe smartphone-urile iPhone nu mai este necesara trimiterea unui SMS la numarul scurt 232. Este suficienta accesarea meniului Configurari – Telefon - Apelare Wi-Fi si activarea serviciul Apel Wi-Fi o singura data. Utilizatorul trebuie sa fie de acord cu termenii si conditiile de utilizare a serviciului Apel Wi-Fi in momentul activarii.

Serviciul pastreaza identitatea apelantului si ofera o calitate impecabila a sunetului, HD, alaturi de o conexiune instantanee a apelului, cu o durata de conectare de cel mult doua secunde. Astfel, experienta pe care apelul Wi-Fi o ofera clientilor este similara celei de care acestia se bucura prin utilizarea retelei mobile. In plus, in cazul in care conexiunea Wi-Fi este inlocuita de conexiunea mobila 4G, apelul continua prin serviciul apel 4G fara a se intrerupe.

In prezent, serviciul este disponibil fara costuri suplimentare tuturor
clientilor Orange, iar acum poate fi activat si pe terminalele iPhone compatibile, cu versiuni de software incepand de la 10.2 si cu versiuni de Carrier Bundle incepand de la 27.1. Atat apelurile Wi-Fi, cat si apelurile 4G consuma din minutele disponibile in abonament, iar dupa terminarea acestora sunt taxate la pretul standard.

Principalii concurenti ai Orange sunt Vodafone, Telekom, dar si RCS&RDS si UPC Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri