Ministrul de externe, Mihai-Razvan Ungureanu, s-a declarat miercuri nemultumit de nivelul investitiilor japoneze in Romania, de numai 300 de milioane de dolari, si a incurajat investitiile in domeniul IT, unde "Japonia are dreptul de a veni cu mai multa putere", iar elita romaneasca exceleaza.

"De la 300 de milioane de dolari, nivel al investitiilor japoneze in Romania, putem ajunge la mult mai mult. Repede", a spus, citat de NewsIn, ministrul roman de externe in conferinta de presa comuna cu omologul sau nipon Taro Aso, organizata miercuri la MAE.

Nisa de piata in care investitiile nipone ar putea deveni semnificative este IT-ul. "Ne dorim o sporire a investitiilor japoneze in domeniu, in care elita romaneasca exceleaza. Credem ca Japonia are dreptul de a veni cu mai multa putere", a subliniat Ungureanu, in contextul in care a amintit ca exista astfel de proiecte cu alte state, care nu au specializarea si anvergura Japoniei in domeniu.

Ministrul de externe a mai spus ca spera intr-o crestere rapida si a nivelului schimburilor comerciale. "Nu suntem multumiti de volumul acestora pentru ca ele nu reflecta potentialul celor doua state", a mai spus seful diplomatiei romane. El nu crede ca este vorba despre lacune de cunoastere culturala, precum in trecut, ci "despre o cunoastere limitata a celor doua piete".

In plus, Romania exporta in Japonia preponderent produse neprelucrate, de la cherestea la cereale, si este nevoie ca aceasta tendinta sa se schimbe si sa exporte produse cu un grad mai mare de prelucrare. "Cat timp volumul relatiilor comerciale romano-nipone este sub un miliard de dolari nu putem considera activitatea noastra multumitoare si credem ca putem imbunatati relatia dintre mediile de afaceri romane si japoneze", a spus ministrul Ungureanu. Argumentele lui pentru dezvoltarea acestor relatii in Romania sunt "o economie si o legislatie economica care dau semne vizibile de imbunatatire".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri