Compania producatoare de echipamente de telecomunicatii Motorola a anuntat miercuri pierderi de peste 180 de milioane de dolari pentru primele trei luni ale anului 2007 in timp ce, in aceeasi perioada a lui 2006, a inregistrat un profit de 680 de milioane de dolari.

Al doilea producator de telefoane mobile din lume, Motorola, a motivat pierderile de la inceputul acestui an prin vanzarile slabe de telefoane mobile si prin restructurarile si cheltuielile pentru acoperirea unor intelegeri legale.

Vanzarile Motorola in primele trei luni ale anului 2007 au scazut pana la 9,43 de miliarde de dolari, de la 9,61 de miliarde de dolari, cat au reprezentat in primele trei luni ale lui 2006. De asemenea, vanzarile de echipamente de telefonie mobila au scazut cu 15%, pana la 5,4 miliarde de dolari.

"Performantele diviziei de telefonie mobila sunt inacceptabile in primele trei luni si suntem foarte hotarati sa revenim la un nivel de profitabilitate mai convenabil", a declarat potrivit NewsIn, directorul executiv Motorola, Ed Zander.

Motorola a anuntat la inceputul acestui an ca va concedia 3.500 de angajati, aproximativ 5% din forta totala de munca a companiei. Motivul restructurarilor de personal a fost reprezentat de nevoia de a reduce costurilor operationale.

Motorola Incorporated este una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din lume si al doilea producator de telefoane mobile din lume. Compania este inclusa in topul "Fortune 100 - cele mai bune companii pentru care sa lucrezi". in 2006, Motorola a inregistrat venituri totale de 41,2 miliarde de dolari si avea aproximativ 66.000 de angajati in intreaga lume. in Romania, Motorola este prezent din 1997.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri