Profitul S&T AG inaintea deducerii dobanzilor, a taxelor si a amortizarii (EBITDA) a scazut, in trimestrul I, cu 28% fata de primele trei luni din 2006, rezultatele grupului fiind afectate de evenimentele politice si conditiile specifice din Europa de Est, a anuntat firma de solutii si servicii IT.

S&T AG a afisat, dupa primul trimestru, un profit inaintea deducerii dobanzilor, a taxelor si a amortizarii (EBITDA) de 3,2 milioane euro, in scadere fata de perioada similara din 2006 cand nivelul EBITDA a fost de 4,5 milioane euro, informeaza NewsIn. Profitul operational inainte de deducerea dobanzilor si a taxelor (EBIT) a fost de 1,6 milioane euro, in scadere cu 48% fata de valoarea de 3,1 milioane euro, raportata dupa primele trei luni ale anului trecut. Cifra de afaceri a S&T AG in primul trimestru al anului a fost de 104,4 milioane de euro, in crestere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a inregistrat afaceri de 101,1 milioane euro.

"Evenimentele politice, cum au fost cele din Ungaria, precum si conditiile generale specifice din piete precum Rusia si Ucraina, au afectat rezultatele S&T pentru primul trimestru 2007. Limitarea numarului de comenzi poate fi atribuita, de asemenea, incheierii programelor de finantare sustinute de Uniunea Europeana. De exemplu, in 2006 S&T a inregistrat o serie de comenzi in perioada de pregatire a adoptarii monedei Euro in Slovenia si le-a finalizat pana la sfarsitul anului trecut", se arata in comunicatul remis agentiei NewsIn.

Pentru 2007, expertii EITO estimeaza o crestere in zona double-digit pentru multe piete din Europa de Est. Impreuna cu IMG, S&T activeaza acum in 23 de tari, cu o echipa formata din 3.000 angajati. "Ne confruntam cu provocarile pe care le ridica pietele locale si dezvoltarea companiei noastre, influentata decisiv de integrarea IMG", a declarat CEO al S&T AG, Christian Rosner. "In 2007, consolidarea pozitiei de lider in domeniul solutiilor, serviciilor si consultantei IT este una dintre preocuparile noastre principale, la fel ca si intarirea relatiilor cu clientii multinationali si extinderea competentelor in cadrul grupului", a adaugat el.

Inceputul lui 2007 a fost marcat de preluarea IMG – The Information Management Group si de pregatirile de integrare, de evolutia pozitiva a actiunilor S&T, precum si de masurile luate la nivel de grup pentru extinderea serviciilor de consultanta si a solutiilor de business. La sfarsitul lui 2006 au fost finalizate o multitudine de proiecte de amploare. A rezultat o concentrare mai mare pe obtinerea de noi comenzi, initializarea de noi proiecte si cea mai importanta achizitie din istoria companiei, precum si reactia foarte pozitiva a pietei de capital. In primul trimestru din 2007, capitalizarea de piata a companiei a crescut de la 140,2 milioane euro la 203,4 milioane euro, in urma aprecierii actiunilor.

"Am fost consecventi in continuarea implementarii obiectivelor noastre strategice. Piata de capital a rasplatit acest efort. Pentru a impulsiona cresterea organica in aceeasi masura, am demarat o serie de noi initiative in primul trimestru, aflate acum in derulare, si am recrutat noi specialisti in zona de tehnologii, ca si pentru industriile pe care le adresam cu preponderenta,” a explicat Rosner.

S&T ofera servicii de consultanta, solutii si servicii IT pentru clientii din Europa Centrala si de Est si din regiunea tarilor vorbitoare de limba germana. Impreuna cu recent achizitionata companie IMG AG, consortiul isi deruleaza activitatea in 23 de tari, prin intermediul a peste 80 de birouri locale. Principalele domenii in care activeaza S&T sunt consultanta, dezvoltarea, implementarea si operarea de solutii, procese si sisteme IT adaptate necesitatilor clientilor. Compania se adreseaza in special clientilor din firmele medii si mari din domeniile productiei industriale, telecomunicatiilor, administratie publica si comert, precum si furnizorilor de servicii financiare si companiilor de utilitati. S&T are sediul central la Viena si este listata la Bursa din Viena din 2003.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri