Piata serverelor din zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa) a crescut cu 11% in primele trei luni ale anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut si a atins 4,2 miliarde de dolari, potrivit studiului \"EMEA Quarterly Server Tracker\", realizat de IDC.
Vanzarile de servere cu sistemul de operare Linux au inregistrat in Europa de Vest cel mai ridicat ritm de crestere de pana acum. Vanzarile de servere Windows au sporit cu 13%. Vanzarile de servere Unix s-au mentinut, in Europa Centrala si de Est, la nivelul stabilit anul trecut si au scazut usor in restul tarilor din zona EMEA.

Vanzarile de servere bazate pe arhitectura x86 au totalizat doua miliarde de dolari. Vanzarile de servere bazate pe procesoare AMD Opteron au crescut in zona EMEA cu 60%, pana la 300 de milioane de dolari. Dintre serverele non-x86, cea mai mare crestere au inregistrat-o serverele bazate pe arhitectura IA-64 (cu procesoare care folosesc tehnologia EPIC, precum Intel Itanium), care au crescut cu 54% in primul trimestru, fata de primele trei luni ale anului trecut.

Vanzarile de servere de tip blade (servere compacte, care pot fi montate in cabinete) au crescut cu 49% in zona EMEA. Cea mai mare cerere pentru servere de tip blade pe tehnologie x86 a fost observata in randul organizatiilor din Orientul Mijlociu si Africa.

"Tehnologia de virtualizare a serverelor, adoptata pe scara larga in organizatiile din Europa de Vest, reprezinta, in acest moment, unul din principalii factori care influenteaza acum cresterea pe piata serverelor", a declarat directorul programului European Enterprise Servers din cadrul IDC, Nathaniel Martinez.

Compania HP a vandut cele mai multe servere, cu rezultate bune in special pe gamele Integrity, Integrity Non-Stop si ProLiant. IBM s-a situat pe locul doi, la distanta mica de HP, datorita rezultatelor obtinute cu liniile "System p", "System z" si "System y". Pe locul trei s-a aflat Sun, care a inregistrat vanzari mai mari cu 11% pe segmentul serverelor de tip x86. Companiile Dell si Fujitsu-Siemens au pierdut fiecare cate un procent fata de primele trei luni din anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri